- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
4 adet patates
2 kaşık tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,karabiber
yarım bardak süt
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 kase mantar
2 adet tavuk göğsü
250 gr ıspanak
beşemal sos için
2 kaşık un
1,5 su bardağı süt
sıvıyağ
üzeri için
kaşar rendesi
4 adet patates haşlanır. Bir kaseye rendelenir, içine 2 kaşık tereyağ,kaşar rendesi ve yarım bardak ılık süt,tuz ve karabiber ilave edilip yoğrulur. Yağlanmış borcama dökülür üzeri düzeltilir. Diğer tarafta ince doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış tavuklar sotelenir hemen ardından mantar atılıp sotelenir ve en son ıspanak az sotelenir. Tuzu ve karabiberi konularak bir kenara alınır. Diğer tarafta sıvı yağ ve un kavrulur süt yavaşça eklenip beşamel sos hazırlanır. Koyu kıvama gelince ıspanaklı harç ile karıştırılır daha sonra patates püresinin üstüne dökülür yaklaşık 20 dk 200 dereceli fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir
2 kaşık tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,karabiber
yarım bardak süt
1 adet soğan
2 adet sarımsak
1 kase mantar
2 adet tavuk göğsü
250 gr ıspanak
beşemal sos için
2 kaşık un
1,5 su bardağı süt
sıvıyağ
üzeri için
kaşar rendesi
4 adet patates haşlanır. Bir kaseye rendelenir, içine 2 kaşık tereyağ,kaşar rendesi ve yarım bardak ılık süt,tuz ve karabiber ilave edilip yoğrulur. Yağlanmış borcama dökülür üzeri düzeltilir. Diğer tarafta ince doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış tavuklar sotelenir hemen ardından mantar atılıp sotelenir ve en son ıspanak az sotelenir. Tuzu ve karabiberi konularak bir kenara alınır. Diğer tarafta sıvı yağ ve un kavrulur süt yavaşça eklenip beşamel sos hazırlanır. Koyu kıvama gelince ıspanaklı harç ile karıştırılır daha sonra patates püresinin üstüne dökülür yaklaşık 20 dk 200 dereceli fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir