Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pastane Açması Tarifi

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590

Tepsinin Dibini Görmek Garanti! Pekmezli Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi​

Tepsinin Dibini Görmek Garanti! Pekmezli Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi

03 Ağustos 2021 22:27
Hamur işleri, Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere pekmezli, tel tel ayrılan pastane açması tarifi vereceğiz. İşte püf noktaları...

Bugün vereceğimiz tarif de tıpki pastane açması gibi oluyor. Aralarına sürülen tereyağ tel tel ayrılmasını sağlıyor. Tepsi mayası ile puf puf kabarıyor. Üzerine sürdüğünüz pekmezli, yumurtalı, sütlü sos nar gibi kızartıyor.
Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
PEKMEZLİ TEL TEL AYRILAN AÇMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı un
Arasına sürmek için 100 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı pekmez
PEKMEZLİ TEL TEL AYRILAN AÇMA NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına yaş mayayı, ılık sütü ve ılık suyu alıp 10 dakika bekletin.
✔️ Yumurtanın beyazlarını, sıvı yağı, tuzu da ilave edip karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamuru 15 bezeye ayırın.
✔️ Her birinin üzerine 1 parça tereyağı koyun. İlk yaptığınız bezeden başlayarak elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Uçundan yuvarlayarak rulo yapın.

✔️ Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Rulo yaptığınız hamurları bir birine dolayıp açma şekli verin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine açmaları yerleştirin.
✔️ Üzerini kapatıp 30 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bir mutfa bezi kapatın.
✔️ 15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
Konum
Maldivler??
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    24,446
  • MFC Puanı
    200,450
Sabah ilk çıktığında çok güzel oluyor ama yemiyoruz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590
Teşekkürler neden acaba yemiyorsun?
 
Üst Alt