Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler

3 su bardağı pirinç
250 gr kuzu eti
5 su bardağı et suyu
2 havuç
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber






Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı tarifi
1- Parça et çok küçük, kıymık kıymık doğranır. Bir tencereye konup su ve tuz katılıp ateşe konup haşlanır.
2- Etler yumuşaymca ateşten alınıp suyun içinden çıkartılır.
3- Havuç da yıkanıp çok küçük kutu şeklinde doğranır. Bir kaba doğranmış havuç ve bezelye konup su ilave edilip, haşlanır. Havuç yumuşaymca ateşten alınıp suyu süzdürülür.
4- Pirinç ayıklanıp üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülüp tuz da katılıp 15-20 dakika bekletilir. Daha sonra suyu süzdürülür.
5- Tencereye tereyağı ve sıvıyağın içerisine haşlanmış etler konup hafif kavrulur. Haşlanmış havuç ve bezelye ilave edilir. Yıkanmış pirinç ve tuz katılıp karıştırılır. Et suyu ilave edilip harlı ateşte kaynatılır. Daha sonra kısık ateşe alınıp suyu çektirilir.
6- Ateşten alınıp üzerine havlu örtülüp kapağı sıkıca kapatılıp dinlendirilir.
 
Üst Alt