Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

'Paralel yapı' operasyonunda 12 kişi tutuklandı

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777













"Yasa dışı dinleme" ile ilgili soruşturma kapsamında eski İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.



Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin "yasa dışı dinleme" ile ilgili soruşturma kapsamında eski İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 17 kişiden eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12'si tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı. Yılmazer'i "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması" suçlarından, diğer 11 kişinin ise "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması" suçlarından tutuklanmasına karar verildi. Serbest bırakılan 5 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Tutuklananların sayısı 20'ye yükseldi
Son tutuklamalarla "yasa dışı dinlemelere" ilişkin operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 39 kişiden, 20'si tutuklanmış oldu. Tutuklanan şüpheliler Metris Cezaevine gönderilecek.

Atayün ve 48 kişinin sorgusu sürüyor
Öte yandan ''Casusluk'' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen aralarında eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 49 şüphelinin de sorguları sürüyor.

Oturma eylemi başlatıldı
Soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen aralarında eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu şüpheli polisler, gözaltı sürelerinin bittiği gerekçesiyle adliyeden ayrılmak istedi.

TEM Şube polisleri ile adliyedeki çevik kuvvet ekipleri izin vermeyince, şüpheli polislerle, görevli polisler arasında arbede çıktı.

Çevik kuvvet ekipleri, adliyeden ayrılmalarına izin verilmeyince oturma eylemi yapan şüpheli polislerin etrafında çember oluşturdu.

Şüpheli polislerin oturma eylemi devam ediyor.

Çetiner'in açıklaması

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest kalan eski TEM Şube Müdür Yardımcısı Murat Çetiner, serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kimseyi utandıracak bir şey yapmadıklarını söyledi.

Hakar Şükür'den destek ziyareti

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür de gözaltına alınanların aile ve yakınlarına destek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Ali Fuat Yılmazer'in ifadesi

Operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in savcılıkta verdiği ifadede, ''Bu kadar ağır görev içerisinde birtakım yanlışlıkların olması memuriyet vazifesinin doğal gereğidir. Aynı zamanda hayatın olağan akışına da uygundur'' dediği belirtildi.

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin "casusluk" ve ''yasa dışı dinleme'' ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilirken, 26'sı serbest bırakıldı.

Eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün ile eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenler arasında yer alıyor.

Bu arada, serbest bırakılan 26 kişi, adliye çıkışında sevinçle ve sloganlarla karşılandı.

Atayün, rahatsızlandı

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün, rahatsızlanması üzerine Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Astım rahatsızlığı olduğu belirtilen Atayün, buradaki doktor kontrolünün ardından İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Avukatlardan açıklama

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin avukatları, adliye önünde açıklamada bulundu.

Avukatlar, gözaltı süresinin sona erdiğini öne sürerek, müvekkillerinin serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Avukatlardan Ömer Turanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltı süresinin dolduğunu ve müvekkillerinin tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Bu konudaki taleplerinin dikkate alınmadığını, kendilerine müspet ya da menfi cevap verilmediğini savunan Turanlı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) konuya müdahil olmasını istediklerini söyledi.

Polis yakınlarından protesto

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polislerin yakınları alkış ve sloganlarla yaşananları protesto etti.

5 kişi serbest

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 17 kişiden eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12'si tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 8'i dün tutuklanmıştı.

Konuya ilişkin değerlendirmeler

Siyasiler, katıldıkları programlarda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarının telefonlarının dinlendiği ve bunların yasa dışı yapıldığı ve birtakım sahte belgeler sunulmak sureti ile mahkemelere, bunların yapıldığı şeklinde çok ciddi iddialar var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, devletin birliğine, güvenliğine kim kastediyorsa bunun hesabını yargı önünde vereceğini vurguladı.





 
Üst Alt