Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Para ve iş yönetimi teknikleri

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,958
  • MFC Puanı
    2,996
Para ve iş yönetimi teknikleri



Finansal kararların hepsi ciddi riskler taşıyor. Üstelik yatırımlarınız büyüdükçe bu kararları vermek giderek daha da zorlaşacak. Paranızı ve parasal yatırımlarınızı yönetirken nelere dikkat etmelisiniz? İş yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte iş ve para yönetimine dair 50 farklı teknik...

İş hayatı ve para yönetimi için 50 teknik

İş hayatı ve para yönetimi ile ilgili bir çoğumuz kendimize hedefler belirleriz. Ancak bazen çıkış yolu bulmakta zorlanır, çözümsüz kaldığımızı düşünürüz. İşte tüm bu dengeleri oturtabilmek ve başarıya ulaşabilmeniz için size bu listeyi hazırladık.

Para yönetimi için teknikler

1. Bütçenizi kontrol atına alın.

İşe ilk olarak aylık bütçenizi ve maliyetlerinizi belirleyerek başlayın. Bunun için hazırlanan mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. Böylece harcamalarınızı da kontrol altına almaya başlayabilirsiniz.

2. Kredi notunuzu Yükseltin .

Düzensiz yapılan ödemeler hem bankaların hem de satıcıların size olan güvenlerini azaltır. Ödemelerinizi günü gününe yaparak satıcılara ve bankalara olan kredi notunuzu yükseltin.

3. Yatırım kontrolü yapın.

Paranızı yeni bir girişim, gayrimenkul gibi yatırımlar için kullanmadan önce iyi bir araştırma yapın, böylece kayıplarınızı en aza indirir, zarar etmekten kurtulursunuz.

4. Paranızı katlayabileceğiniz olanaklar araştırın.

Paranızı arttırabilmek için fırsatlar araştırıp hedeflerinize ulaşabilmenizi sağlayacak para kazanma yollarını araştırın.

5. Maliyetleri düşürün.

Maliyetlerinizi düşürmek para kazanabilmenin iyi bir yoludur. Maliyetleri nasıl daha aza indirebileceğiniz ile ilgili çalışanlarınızla toplantılar yapın. Bu toplantı sonuçlarına göre yeni adımlar atın.

6. Birikim yapın.

Para biriktirebilmek, geleceğinizi garanti altına alabilmeniz için önemlidir. Büyük miktarlar olmasına gerek yok. Her ay kenara ayırdığınız küçük miktarlar ileride sizin için büyük birikimler olacaktır. Unutmayın “Damlaya damlaya göl olur”.

7. Finansal aksamalar konusunda endişelenmeyin.

Kendinize acil durumlar için bir fon oluşturun. Alışverişlerinizde bile tasarruf etmek acil durum fonunuz için size katkı sağlayacaktır. Tabii ki “acil” durumlar haricinde hiçbir koşulda bu fona dokunmamalısınız.

8. Çalışanlar için finansal seçenekler sunun.

Çalışanlarınızın şirket içi harcamalarını gözden geçirin . İş yeri için kullandığınız araçlarınız,şirket yemekleri için harcanan tutarları düzenlemek işinize yarayabilir.

İş hayatınızda çalışanlarınızı kontrol altına alın

9. Çalışanların motivasyonlarını yükseltin.

İşe çalışanlarınızın nelerle ve nasıl mutlu ve motive olduklarıyla ilgili bir anket yaparak başlayın. Bu konuda bilgi sahibi olun.

10.Yöneticilere Destek Verin

Şirketinizde uzun süredir çalışan kıdemli elemanlar ve yönetici kadronuzla daha sık toplantılar yapın. Hangi konularda yardıma ihtiyaçları olduğunu belirleyin.

11.Mülakatlar konusunda araştırma yapın.

İşe alacağınız çalışanların daha aktif,işe yarar , verimli olup olmadıklarını nasıl daha kolay anlayabileceğiniz ile ilgili makaleler okuyun araştırmalar yapın. Bu konuda eksik yönleriniz belirleyip tamamlayın.

12. Üstün nitelikli çalışanların ilgisini çekin.

Bir iş yerinin başarılı olmasında ki en önemli etken çalışanlardır. Nitelikli ve profesyonel bireylerle çalışmak size her daim kazanç sağlayacaktır. Böyle çalışanları firma bünyenize katabilmek için dolgun ücret ve iyi şartlar sunmak önemlidir.

13.Maaş bütçelerinizi belirleyin.

İstihdam sağlayacağınız çalışanlara vereceğiniz maaşların bütçesini belirleyin. Bütçenizi belirlerken sektör standartları , çevre faktörleri, ulaşım gibi seçenekleri göz önünde bulundurun.

14. Doğru görev dağılımları yapın.

Çalışanlarınızın potansiyellerine uygun olarak görev dağılımı yapmanız iş veriminizin artmasını sağlayacak, çıkacak sorunlarla ilgili önlem almanız kolaylaşacaktır.

15. Gizli işsizliği önleyin.

İşe alım sürecinde doğru kararlar vermiş olmak önemlidir. Başvuru sahiplerinin özgeçmişlerini incelemek, ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek çalışanlara sahip olmak önemlidir.

16. Çalışan masraflarını düşürün.

İşini iyi yapan üst düzey personel çalıştırmak, daha az performans sergileyip ucuz maaş ödeyebileceğiniz elemanlardan daha iyi bir seçim olacaktır. Çok fazla işçi istihdam etmek yerine , daha az sayıda profesyonel bir ekiple çalışmak çalışan masraflarınızın düşmesini sağlayacaktır.

İş ve yaşam dengesini kurmak için teknikler

17. Biraz dinlenin ve gevşeyin.

Tatil günlerinizi iyi değerlendirin. Hafta boyu ya da yıl boyunca çalışmış olmanızın yorgunluğunu dinlenerek üstünüzden atın ve tatillerinizi yenilenmeniz için fırsata dönüştürün.

18. Stres seviyelerini azaltın.

İş yerinizdeki stresinizi azaltmak için kendinize kısa molalar verin. Kafanızı toplayabilmek ve stresten arınmak için yürüyüş yapmak iyi bir fikir olacaktır.

19. Daha fazla odaklanın.

Çalışma saatleri içerisinde odaklanmanızı engelleyecek dış etkenlerden uzaklaşın. Önceden işleri planlamak işe odaklanmanızı da kolaylaştırır.

20. Hobilerinize vakit ayırın.

Vakit bulamadığınızı düşündüğünüz için yapamadığınız hobileriniz için her gün 30 dakikanızı ayırın.

21. Daha sık hayır deyin.

Hayır diyebilmek kişisel bir başarısızlık değildir. Aksine , “hayır” diyebilmek, güçlü olduğunuzu, prensip sahibi bir duruşunuz olduğunu göstermenin bir yoludur.

22. Sağlığınıza önem verin.

Sağlığınız ile ilgili konuları asla ertelemeyin. Doktora gitmeyi çoğu insan sevmez, ancak unutmayın ki sağlığınız yerinde değilse hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için odaklanabilmeniz mümkün değildir.

23. Kişisel ilişkilerinize önem verin.

Yeni bir iş kurarken çok fazla yoğunluk yaşarsınız. Ancak sadece işinize odaklanıp aile ve arkadaşlarınızı ihmal etmeniz sizi yalnızlığa itecektir. Sevdiğiniz insanlarla kısa kahve molaları vermek, alışverişe çıkmak motive olmanız açısından yararlı olacaktır.

24.Uykunuzu düzenleyin.

Dinç bir vücut ve temiz bir zihin için uyku önemlidir. İşinizi yatağa taşımayın,uyku saatlerinizi düzenleyin ve uyku sağlığınıza önem verin.

25.Fiziksel aktiviteler yapın.

Yapmaktan hoşlandığınız herhangi bir spor dalıyla ilgili kendinize bir rutin oluşturun ve vücudunuzun din olmasını sağlayın.

26. Farklı aktiviteler deneyin.

Sürekli aynı şeyleri yapmak , zamanla sıkıcı gelecektir. Her hafta sonu yaptığınızı aktivitelerin dışına çıkın. Farklı mekanlar gezin, değişik kültürlerdeki yemekleri tadın, farklı insanlarla tanışın. Böylece ufkunuz genişleyecek , yeni fikirler edinmeye başlayacaksınız.

Kendini geliştirme ve büyüme için teknikler

27. Günlük tutun.

Aklınıza gelen her şeyi yazın. Korkularınız, hayalleriniz, hedefleriniz, yaşadığınız her şeyi kağıda dökün. Yeni fikirlerin nasıl oluşacağını asla bilemezsiniz. Günlük tutmak size yeni fikirler oluşturmanızda büyük katkı sağlayacaktır.

28. İşinizde en iyisi olun.

İşiniz ile ilgili daha önce kimsenin yapmadığı yeni bir yöntem, beceri geliştirin. Bu durum sektörde diğerlerinden ayrılmanızı sağlayacaktır.

29. Sektörünüzdeki Duayenler ile iletişime geçin.

Her sektörde büyük başarıya ulaşmış , zirvede olan birileri mutlaka vardır. Hatta hayran olduğunuz insanlar da olabilir. Onlara ulaşmaya, bilgi ve birikimlerinden faydalanmaya çalışın.

30. Bilginizi Paylaşın.

Uzman olduğunuz konu ile ilgili insanlara bildiler verin ve hedeflerine ulaşabilmeleri konusunda yardımcı olun.

31. Yardımsever Olun.

Boş zamanlarınızda yardıma muhtaç insanlara yada sokak hayvanlarına yardım edin. Bu sizin ruhunuza da iyi gelecektir.

32. Risk Alın.

Risk alabilmek başarı elde edebilmek için önemlidir. Yapmaktan korktuğunuz işlerle ilgili risk alın. Başardığınızı görmek sizi motive edecektir.

33. Farklı çevreler edinin.

Farklı alanlarda,farklı işler yapan insanlarla iletişime geçin. Farklı çevrelerden yeni bilgiler edinmek gelişiminiz için oldukça önemlidir.

34. Yeni bir iş fikri bulun.

Okuyun, sinemaya gidin zihninizi geliştirebilecek aktiviteler yapın. Bu sayede yeni bir iş fikri bulmanız daha kolay olacaktır.

Pazarlama ve Satış için teknikler

35. Müşteri portföyünüzü arttırın.

Müşteri potansiyeliniz ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapın. Kaybettiğiniz müşteri gruplarını tekrar kazanabilmek için yapabilecekleriniz ile ilgili çalışmalar geliştirin.

36. Pazarlama ve satış bütçenizi gözden geçirin.

Daha önceki yıllarda hangi ürün yada çalışmanızın size kar sağladığını ve zarar ettiğiniz çalışmalarınızı gözden geçirin. Yeni iyileştirmeler yapın.

37. Pazarlama takviminizi planlayın.

Pazarlama konusunda geçen yıldan devam etmeniz gereken stratejileri planlayın. Daha fazla nelerden yararlanabileceğinizi gözden geçirin.

38. Müşteri sirkülâsyonunuzu artırın.

Müşterilerinizin hangi kanallardan size ulaştığını araştırın daha çok müşteri çekebilmek için yeni stratejiler geliştirin.

39. Büyük pazarlara açılın.

Büyümekten korkmayın. Sektörünüzde ki daha büyük iş pazarlarına açılın yeni atılımlar gerçekleştirin.

40. Pazarlama hedeflerinizde daha şeffaf olun.

Pazarlama ve satış konusundaki plan ve yenilikleri tüm personelinizle paylaşın ve bu konuda bilgilendirme yapın.

41. Birincil Satış Alanınızı Geliştirin.

Şirketiniz büyüdükçe satış alanlarınız ve çevresi de büyüyecektir. Bu duruma uyum sağlama konusunda çalışmalar yapın.

42. Diğer satış alanlarını geliştirin.

Birincil satış alanınız ile ilgili değişiklikleri tamamladıktan sonra farklı pazarlarda farklı satış alanları yaratın.

Kişisel markalaşma için teknikler

43. Çevrim içi markanıza sahip olun.

Şirket isminize ait bir internet sitesi satın alın ve gerekli sosyal medya hesaplarına sahip olun. Sitenizin mobil görünürülüğünü de ayrıca dikkat edin.

44. Kişisel gelişiminize önem verin.

Kendiniz ile ilgili geliştirmeniz gereken konuları bulun ve gerekli değişim için olanaklar yaratın.

45. Lider Olun.

Otorite oluşturmak ve liderliğinizi ispatlamak için konferanslara katılabilir, konuşmalar yapabilirsiniz.

46. Vizyonunuzu Geliştirin.

İşinizle ilgili vizyon sahibi olmak önemlidir. Vizyonunuzu geliştirecek kişilerle iletişime geçin.

47. Müşterilerinizle iletişim halinde olun.

Sosyal medya hesaplarınızdan müşterilerinize ulaşın ve sürekli iletişim halinde olun. Böylece istekleri konusunda bilgi sahibi olacak ve talebe göre hizmet geliştirebileceksiniz.

48. İmajınızı geliştirin.

Bilgi ve birikimleriniz ile ilgili internet sitenizde yayınlar yapın. Profesyonelliğinizi daha çok öne çıkartın.

49. İnternetten daha fazla yararlanın.

Sosyal ağlar, internet kolay ve çabuk geri dönüşü olan reklam araçlarıdır. Sektörünüz ile ilgili daha çok sosyal ağlara katılmak ucuz yoldan reklam sağlayacak , kendinizi daha kolay tanıtmanız ile ilgili olanak sağlayacaktır.

50. Teşekkür Edin.

Kibar olmak, yapılan iyiliklere teşekkür etmek insanların aklında kalmayı sağlar. İyi niyetinizi , minnetinizi belirtmeniz hem karşınızdaki insanı hem de sizi daha iyi hissettirecektir.

Morfikirler
 
Üst Alt