Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Palamutlu salata

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
palamut-salata.jpg


şimdi sırasıyla:

palamutları yıkadık, kuruladık, tuzladık. beklemeye aldık.
sosu hazırladık: pirinç sirkesi, tuz, şeker, sarımsak, taze zencefil, limon suyu, Meksika ve kavun suyu.
yağlı marullar yıkandı, kurulandı.
kişniş yapraklandı. bolca.
sıçandişi çintilmiş kırmızı soğan ve Meksika hazırladık.
bir fırın tepsisine zencefil ve saplı taze kişnişleri yatak yaptık. üstüne beklemekte olan balıkları. değirmenden karabiber, daha zencefil ve kişniş yaprakları. tabii bolca zeytinyağı. doğru fırına.

palamut-salata1.jpg


balıkları %50 pişirdik. yani kemiğe değen yeri bildiğin pembe kaldı.
çıkardığımız balıkları elimiz değecek kadar ılındığında, kılçığından derisinden kurtardığımız löp parçalar halinde bir gastronorm küvete dizdik. üstlerine de hazırladığımız sostan gezdirdik. yaklaşık yarı bellerine kadar sosda kaldılar. kurumasınlar diye de, üstlerini örtüp kenara beklemeye aldık. –> yarı çiğ balıklar, sirkeli, yani asitli, sosun içinde pişmelerini tamamladılar. bir kere de sosun içinde alt-üst ettik.
bu arada balıkları pişirdiğimiz tepsideki bol yağı süzdük, içindeki zencefil ve kişnişlerden kurtulduk. biraz daha yağ ekleyip, ısıttık. kızdı ama kızmadı. ateşten, yani odun fırınından alıp, içine küp zencefiller attık. zencefiller hafiften cozurdadı, ama hızla da yağın sıcağını aldı. –> zencefiller hem yarı pişti, yumuşadı, hem de yağı iyice aromatize etti.
aynı yağın içine kişniş yaprakları ve biraz da deniz tuzu kattık.
serviste:

hıyarları kurdele yaptık, sosladık. sirkeli olanla.
yağlı marulları da aynen.
tüm malları tabağa yerleştirince üstlerine taze kişniş yaprakarı, bolca, kırmızı soğan ve Meksika biberleri.
en üste de zencefilli yağdan, zencefilleriyle beraber.
not: aslında ben bunu evde yaptığımda içine kavun da koymuştum. kavunları sirke sosunun içinde 10 dakika bekletince kendiliğinden turşumsu olmuştu, sonra da salataya pek yakışmıştı.
 
Üst Alt