- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetyeşil biber
- 1adetkapya biber
- 2adetdomates
- 200grampastırma
- 200gramkaşar peyniri
- 3adetyufka
Paçanga Böreği Tarifinin Püf Noktası
Biberleri pişirdikten sonra ekleyince diriliğini yitiriyor, yerken rahatsız edici kıtırlık kalmıyor.Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri ince ince doğrayalım. Tavada 3-4 dakika pişirdikten sonra bir karıştırma kabına aktaralım, soğumaya bırakalım.
- Kabuğunu soyduğumuz domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkaralım ve küp küp doğrayalım, karıştırma kabına alalım.
- Pastırmaları da ufak parçalara ayırıp karıştırma kabına alalım. Son olarak kaşar peynirini rendeleyip karıştırma kabına alalım.
- Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır.
- Yufkalardan birini tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Parçalardan birine iç harçtan bolca koyalım. İki ucunu içe doğru kıvırıp sigara böreği sarar gibi katlaya katlaya saralım.
- Yufkanın uç kısmını da su ile ıslatıp yapışmasını sağlayalım. Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.