Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kuruluş 29 Mayıs 2007

Tür Devlet

Eğitim dil(ler)i Türkçe,

Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca

Akademik birimler 4 fakülte,1 yüksekokul, 5 meslek yüksek okulu, 2 enstitü

Konum Osmaniye, Türkiye

Web sitesi osmaniye.edu.tr

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Erdoğan Hükûmetinin "her ile bir üniversite" projesi kapsamında, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Osmaniye ili Merkez İlçesi Fakıuşağı Mahallesi'nde Nur Dağları'nın eteğinde şimdilik 560 dekarlık kampüsünde,eski Osmaniye MYO'nun binalarında hizmet vermektedir. Üniversitenin Ağustos 2010 itibariyle 4600 öğrencisi, 158 akademik ve 187 idari personeli bulunmaktadır.

Akademik Birimler

Fakülteler

Mühendislik Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi

Yüksekokullar

Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Osmaniye Meslek Yüksekokulu
Kadirli Meslek Yüksekokulu
Düziçi Meslek Yüksekokulu
Erzin Meslek Yüksekokulu
Bahçe Meslek Yüksekokulu

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Araştırma Merkezleri

OKÜ Merkezi Araştırma Laboratuarı (OKÜMERLAB)

Üst Alt