Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1/2 tavuk göğüsü (haşlanmış)
1 çorba kaşığı gevrek
2 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
tuz
karabiber
Örgülü Pilav Tarifi
1 Unu eleyin ve ortasına 1 yumurta, tuz, 1 kaşık tereyağı biraz soğuk su koyarak yoğurarak hamur yapın. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
2 Hamuru hamur tahtasında oklava ile açın. Açtığınız yufkayı ince şeritler halinde kesin.
3 Yuvarlak sapsız bir tencereyi iyice yağlayın. Sonra kafes olacak şekilde bu şeritlerin bir kısmını enine, bir kısmını boyuna tencerenin içine döşeyin. Boş kalan yerlerine bütün antepfıstığı koyun.
4 Bir başka tencerede 2 su bardağı pirinç ile sade pilav pişirin. Tavuk ederini, fıstığı pilava ilave edin harmanlayın. İçinde hamur olan tencereye aktarın. Kaşığın tersi ile bastırarak sıkıştırın.
5 Servis yapmadan yarım saat önce fırına sürün ve orta ısıda tutun. Tencereyi servis tabağına çevirip, sıcak servis yapın.
2 su bardağı pirinç
1/2 tavuk göğüsü (haşlanmış)
1 çorba kaşığı gevrek
2 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
tuz
karabiber
Örgülü Pilav Tarifi
1 Unu eleyin ve ortasına 1 yumurta, tuz, 1 kaşık tereyağı biraz soğuk su koyarak yoğurarak hamur yapın. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
2 Hamuru hamur tahtasında oklava ile açın. Açtığınız yufkayı ince şeritler halinde kesin.
3 Yuvarlak sapsız bir tencereyi iyice yağlayın. Sonra kafes olacak şekilde bu şeritlerin bir kısmını enine, bir kısmını boyuna tencerenin içine döşeyin. Boş kalan yerlerine bütün antepfıstığı koyun.
4 Bir başka tencerede 2 su bardağı pirinç ile sade pilav pişirin. Tavuk ederini, fıstığı pilava ilave edin harmanlayın. İçinde hamur olan tencereye aktarın. Kaşığın tersi ile bastırarak sıkıştırın.
5 Servis yapmadan yarım saat önce fırına sürün ve orta ısıda tutun. Tencereyi servis tabağına çevirip, sıcak servis yapın.