-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Ruesselsheim. Opelde motor yenilikleri dört silindirli, 1.6 lt. turbo dizel motor ile devam ediyor. Küçültülmüş güç ünitelerinin ikinci ailesi, 1.6 litre SIDI ECOTECi takip eden 1.6 CDTI ECOTECler, varolan 1.7 lt. dizellerin ve bazı daha düşük güç seviyelerine sahip 2.0 lt. dizel motorların yerine geçecek.
Kapalı devre yanma kontrol sistemi ve alüminyum bloktan oluşan yeni 1.6 CDTI ECOTEC, Opelin Euro 6 emisyon standartlarını karşılayan ilk dizel motoru. Farklı modeller ile sunulacak olan bu motor farklı güç seviyeleri sunacak.
Gürültü ve sertlik azaltılması, titreşim sönümlemesi, yüksek güç ve tork rakamları ve tüketim, üretimdeki anahtar geliştirme noktaları olarak ele alındı. Örnek olarak 1.7 litrelik dizel motora kıyasla güç oranı 136 HP, tork rakamı ise 320 Newton metre iken tüketim rakamı, aynı güç değerine sahip 2.0 litrelik turbo dizellere kıyasla %10 daha düşük.
Opel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Thomas Sedran, konuyla ilgili şunları söyledi: Motor portföyümüzdeki kapsamlı yenileme tüm hızıyla devam ediyor. 1.6 litrelik yeni dizel motorumuz rafine güç, performans ve çevreye bağlılık konularında yeni standartlar belirleyecek. Bu yılın sonuna kadar üç yeni benzinli ve dizel motor daha tanıtacağız.
1.6 litrelik yeni dizel motor ve yenilikçi motor kontrol ünitesi, Turin, Rüsselsheim ve Amerikadaki global ekip tarafından tamamen kurum içi olarak üretildi. Bu yaklaşım sayesinde daha tasarım aşamasının en başında kapsamlı bir sistem optimizasyonu mümkün kılındı. 2013 baharı ile başlayacak 1.6 CDTI ECOTEC üretimi, 1.6 litrelik benzinli motorun üretildiği esnek fabrika olarak nitelendirilen, Macaristandaki Szentgotthard fabrikasında yapılacak.