Tiyatronun en prestijli ödül töreni sayılan Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Karşıyaka Belediyesinin ev sahipliğinde Karşıyaka Ziya Gökalp Sahnesinde verildi. 15.sini düzenlenen ödül törenine Yurt içi ve yurt dışından birçok konuk davet edildi.
15.Direklerarası Seyircileri Ödülü EN İYİ YÖNETMEN ödülünü alan Onur Ayan Balıkesiri bir kez daha gururlandırdı. Daha önce 2013 yılında 1.Direklerarası Seyircileri Çocuk Oyunları dalında Obur Kral isimli oyunla EN İYİ KOSTÜM ödülünü alan Onur Ayan bu sayede Balıkesire tiyatro dalında ikici ödülü kazandırmış oldu.
Direklerarası Seyirci Ödülleri Seçici Kurul Üyelerinin, Türkiye ve KKTC de sahne açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi (Seyirci) olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemidir. 2014 yılından itibaren yurtdışındaki tiyatrolar da değerlendirme kapsamına alınmıştır.2001 sezonundan başlanan bu seyir, değerlendirme ve ödüllendirme programına, 2007 den itibaren İstanbul dışında da Tiyatrolar var tespitinden yola çıkarak; Anadolu Tiyatroları, 2010 dan itibaren KKTC Tiyatroları; 2014 yılından itibaren de yurtdışındaki tiyatrolar takip edilebildiği ölçüde değerlendirilmiştir.Seçici Kurul Üyeleri, sezon oyunlarını performans ve tasarım kategorilerinde değerlendirirken, aldıkları haz duygularını ölçüt alarak seyrederler ve değerlendirmelerini de eleştirel olmayan seyirci bakış açısıyla yaparlar.Bölgelerine göre Başarılı olarak Ödüle değer bulunan Tiyatrolar, Oyuncu ve Tasarımcılar açıklanarak ödülleri törenle takdim edilir.Ödüle aday oyunlar değerlendirilirken, oylamalar sadece oyunu seyreden Seçici Kurul Üyeleri arasında yapılır.Türkiyedeki diğer Tiyatro Ödülleri, genel olarak Sanat Kurumları, Ticari Kuruluşlar ve Aileler tarafından verilmektedir. Bu Tiyatro Ödüllerinin ortak özelliği jüri yapılarını Aile Bireyleri, Eleştirmenler, Öğretim Üyeleri ve Tiyatro Sanatçılarının oluşturmasıdır.Tiyatro Kültürünün ve Tutkusunun yaygın olduğu ülkelerde uygulanmakta olan Halk Jürisi (Audience Zuschauer) Seyirci olgusu ile Türkiyede ilk ve tek değerlendirme ve ödüllendirme sistemi, Direklerarası Seyircileri tarafından başlatılmış ve uygulanmaktadır.Direklerarası Seçici Kurul Üyeleri, Sahne Sanatları ile doğrudan emek, eğitim ve ticari ilişki içinde bulunmayan Tiyatroyu seven, irdeleyen, talep eden değişik yaş ve meslek guruplarından oluşan Tiyatro Tutkunlarıdır
Balıkesir Sanat Merkezi