-
-
-
- MFC Puanı
- -894
Bazen bir cümle sizleri anlatır ya... İşte en sevdiğimiz yazarların yüreğimize dokunan o cümlelerinden bir kısmı sizlerle.
1. Khaled Hosseini
Şöyle dedi: 'Çok korkuyorum.' Neden , diye sordum. 'Öyle mutluyum ki,Doktor Resul.Böylesine büyük,müthiş bir mutluluk ,insanı korkutuyor.' Yine nedenini sordum,şöyle dedi: ' Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.'
2. Yusuf Atılgan
Sustu. Konuşmak gereksizdi. Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti. Biliyordu; anlamazlardı.
3. Hakan Günday
"Sorarlarsa, ne iş yaptın bu dünyada? Diye rahatça verebilirim yanıtını:
Yalnız kaldım. Kalabildim! Altı milyarın arasına doğdum ve hiç birine çarpmadan geçtim aralarından."
4. Mevlana Celaleddin-i Rumi
Bilemezsin, Sana verecek bir armağanı ne çok aradığımı. Hiçbir şey içime sinmedi. Altın madenine altın sunmanın ne anlamı var. Ya da okyanusa su. Düşündüğüm her şey Doğu'ya baharat götürmek gibiydi. Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, çünkü sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak ve beni hatırla.
5. Ruhumun Mevsimleri
Gözlerindeki yaşı elinin tersiyle sildi Güçlü olmalıydı Hiç arkasına bakmadan otobüse bindi. 22 numaralı koltuğuna oturdu. Camdan ailesine baktı. Gülümsedi Yalancı bir gülümseme Aileside gülümsüyordu Bu veda da yalancı gülümsemeler vardı Vedalar böyledir işte Formaliteden sözler,yalancı tebessümler O yüzden vedaların en güzeli en keskin olanıdır Bir gece hiç akılda yokken olan gidişler daha az acı verir...
6. Khaled Hosseini
Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir. Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.
7. Sabahattin Ali
Unutma. Hiçbir acı bâki değildir. Üflersin geçer. Bazılarına biraz daha çok üflemen gerekir, hepsi bu.
8. Cahit Zarifoğlu
Diledigim en güzel hayat çöplerin içinde rüya aradim düstümse eger sana bakarken düştüm...
9. Ayşe Kulin
Ben de kalkıp gitmeliyim buradan. Anıların arasında dönüp dolaşacağıma, ayağa kalkmalı, silkinmeliyim. Torbamı, çantamı toparlayıp yollara düşmeliyim evime doğru. Penceresinde kimsenin yolumu gözlemediği, bir kedinin dahi beni beklemediği evime gitmeliyim.
10. İsmet Özel
Kimin ülkesinden geçsem
Gözlerimdeki bakış beni ele verecek
Cesur ve onurlu diyecekler
Halbuki suskun ve kederliyim..