• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Öksürük ve doğal çözümleri

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,471
Mesajlar
12,050
MFC Puanı
116,340
Öksürük bir hastalık değil, solunum sisteminin bir savunma refleksi; amacı da solunum yollarına giren toz, yabancı cisim, mikrop gibi maddelerin buradan uzaklaştırılması.

Öksürük bu yönüyle faydalı bir olay Öksürük bir taraftan vücutta anormal bir durum olduğunun “işareti” dir, bir taraftan da o hastalığın etkilerini azaltmaya (mikropları, alerjenleri, biriken salgıları dışarı atmaya) yarar. Burada önemli olan öksürüğün değil “öksürüğe sebep olan hastalığın veya bozukluğun” tedavi edilmesidir. Tereyağını eritip içine keçiboynuzu pekmezi koyup içirilir. Andız pekmezi şifa verir.

ÖKSÜRÜK ŞURUBU TARİFLERİ

Kaynamış suyun içine 3 yemek kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı adaçayı, bir parça meyan kökünü 15 dakika kadar bekletip süzün ve 1 yemek kaşığı bal ekleyerek evde kendi öksürük şurubunuzu hazırlayabilirsiniz...

2 yemek kaşığı zeytinyağına bir diş sarımsağı ikiye böl cezvede ısıt. Soğuyunca içine 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı koy ve ara ara ayağının altına sür. Ve çorabını giydir.

Ayva yaprağı ve ıhlamur birlikte kaynatılıp tüketilirse öksürüğe iyi gelir. Tarçın, ıhlamur, zencefil, ayva, kabuklu elma ve kabuklarıyla limonu karıştırarak birlikte kaynatın. Bu karışımı içmek göğsünüzü yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir.

1 adet elmanın kabuklarını soyun ve içine bir kaç tane de elmanın çekirdeklerinden ekleyin. 2 adet karanfil, bir miktar ıhlamur, 1 dilim limon ve isteğe bağlı olarak 1 kabuk tarçın ilave edip karışımı kaynatın. Dilerseniz tatlandırıcı olarak 1 kaşık bal ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Çocuklar için ılık tüketimi önerilir.

1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılır. Bu karışıma süt ilave edilerek tüketilir. Ballı karabiber karışımı öksürüğü keser.

Bir miktar zeytinyağını azıcık ısıtın. İçerisine karabiber ekleyerek biraz yakın ve ocaktan alın. Ilık bir hale geldiğinde sırtınıza ve göğsünüze iyice yedirerek sürün. Vücut zeytinyağlı karabiber karışımını emdikten sonra sıcak bir bez örtün ve kıyafetinizi giyin.

1 tatlı kaşığı balın içerisine bir miktar toz zencefil ekleyin ve macun kıvamına getirerek tüketin. Bu zencefilli bal karışımı öksürüğe ve boğazınıza iyi gelecektir.

Bala udu hindi karıştırarak tüketmek de çok etkilidir Bu karışımlar en çok tercih edilen yöntemler arasındadır 2 tatlı kaşığı dut pekmezinin içerisine bir miktar karabiber ekleyin ve günde 1 kaşık tüketin. Düzenli kullanımda 1-2 gün içinde öksürüğünüzü geçirecektir.

Bir miktar doğal nişastayı su ile birlikte kaynatın. İçerisine portakal veya limon suyu ilave edin. Dilerseniz tatlandırıcı olarak bir miktar bal yada pekmez ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı ılık olarak tüketmenizi öneririz.

Eğer çocuğunuzun öksürük problemi var ise çocuğunuz uyumadan önce oda sıcaklığına getirilmiş balı çocuğunuzun sırtına sürün ve üzerini kağıt havlu ile kapatın. 2-3 kez tekrarladığınızda çocuğunuzun öksürüğü kesilecektir. Bebekler için ise bir miktar kekik ile suyu karıştırın ve içerisine bir miktarda bal ilave edin. Ilık bir şekilde bebeğinize verebilirsiniz.

Limon ve gliserinli ilaç Orta boy 1 limon iyice yıkanıp yeni kaynatılmış sıcak suyun içerisine batırılarak 5 dakika bekletilir. Kabukları ile beraber, tahta çatalla ezilir veya robotta ezilir. Aynı miktar bal ile ve 100 gr gliserin ile. Bebekler için 1 çay kaşıktan 2-3 defa, küçük çocuklar için 1 tatlı kaşığı 2-3 defa, karıştırılır büyükler 1 çorba kaşığı, aç karnına öksürük bitene kadar yutulur. Çok güzel balgam sökücüdür.

Ballı tarçın 1 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Biraz acı oluyor duruma göre çoğaltıp azaltabilirsiniz. Sabah aç karnına 1 çay kaşığı verilir. İlk zamanlar yoğun balgam ve öksürük krizi olursa korkmayın

Siyah turp kürü Siyah kabuklu turp üsten biraz oyulur ve iğneyle dinine kadar batırılıp çıkarılır . Oyulan kısma hakiki bal konur ve bir gece ayazda üstü açık olarak bekletilir. Bir tül örtü ile muhafaza sağlanabilir. Kaba sızan sıvı aç karna çocuğa içirilir. Veya turpu. dilimleyip arasına bal sürerek de bu işlemi uygulayabilirsiniz Bu işlem turp yerine soğanla da yapılabilir

Üzüm hoşafının sıcak içilip yenmesi faydalıdır.

Çocuklara göğsüne sırtına birer damla kekik yağı sürüp üzerine beze sarılmış yün koyup yatırın... Allahın izniyle bir seferde astımdan kurtulanlar olmuştur

3-4 kaliteli kuru inciri minicik doğranır. Bir su bardağı önceden kaynatılan taze inek sütünün içine koyulur. Kısık ateşte eze eze afyon haşhaşı kıvamına gelene kadar pişirilir. Ilıklaşınca buzdolabı poşetinin üstüne koyulur. Çay tabağı kadar yayılır. Poşetsiz tarafı göğüse koyulur. Kaymaması için bez ile bağlanır. 3 gece bu şekilde uyunur. Bronşit için çok şifalıdır

- Grip öksürük ateş için çok etkili bir ilaç; İki patates yikamadan soymadan rendelenir. Beyaz bir tulbente göğsünü ve sırtını kaplayacak şekilde katlanır ve üzerine bolca elma sirkesi serpilir. Hem göğüse hem sırta koyulup bir gece bekletilir. Küçüklerde 1 patates iki kaşık sirke kullanılır.

- Keçiboynuzu kürü 3-4 adet keçi boynuzu kırılır ağzı kapalı 1,5-2 bardak su ile 7 dk kaynatılır. 20 dk demlenir eğer öksürük de varsa 2-3 adet hatmi çiçeği atılır demlenme esnasında atılıyor çiçekler kaynamayacak. Sonra süzülüp ılıkken soğukpres Bir tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi veya özü katılır Yarısını sabah yarısını akşam içebilir Hergün taze hazırlanır Gün içindede az az yüketebilir küçük çocuklar birden içemiyor

-5 tane hatmi ciceğini 1 su bardağı sütle 3 dakika kaynatıp süzüp içerdim, Alerjik öksürük, burun akıntısı, balgam

- Ballı tarçın 1 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Biraz acı oluyor duruma göre çoğaltıp azaltabilirsiniz. Sabah aç karnına 1 çay kaşığı verilir. İlk zamanlar yoğun balgam ve öksürük krizi olursa korkmayın

Orta boy 1 limon iyice yıkanıp yeni kaynatılmış sıcak suyun içerisine batırılarak 5 dakika bekletilir. Kabukları ile beraber, tahta çatalla ezilir veya robotta ezilir. Aynı miktar bal ile ve 100 gr gliserin ile (eczanede bulunur). Bebekler için 1 çay kaşıktan 2-3 defa, küçük çocuklar için 1 tatlı kaşığı 2-3 defa, karıştırılır büyükler 1 çorba kaşığı, aç karnına öksürük bitene kadar yutulur. Çok güzel balgam sökücüdür.

Burun tıkanıklığı
1. Burnu tıkanınca 1 kaşık elma sirkesine 1 bardak su burnuna basınçlı yapın.
2. Doğal elma sirkesi, bal, çörekotu yağı karışımını buruna sprey ile sıkın. Alerji ve burun tıkanıklığına iyi geliyor.
3. Birer çörekotu yağı damlatmak 1 tatli k. balı hafif ısıtın , içine tülbentten geçirilmiş bir tatlı kaşığı karabiberi koyup karıştırın, sıcak sıcak bogazina gogsune sürün, üstüne havlu kapatın, balı çok ısıtırsanız yakar. Sabah akşam tekrarlayın. Bu terkip yetişkinlerde bir yemek kaşığı ile hazırlanır.

Sabahları ılık bal şerbeti verin iyileşene kadar pişmiş olur yemeklerden uzak durun bol bol meyve suyu Meyve ve arpa unuyla Telbine çorbası yedirin

Küçük bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyun. Hafif kızarınca ocağı kapatıp içine 1 kaşık hakiki bal ve 1 tutam nane ekleyin. Temiz bir beze karışımı sürün. Öksürük ciğerelere indiyse bu bezi sıcakken göğse yapıştırın. Eğer öksürük boğazdan inmediyse boğazınıza sarın. boğaza koyduktan sonra bir tülbentle sarıp sabitleyin . Özellikle grip için boğaza sarılır. Bronşit için göğse konur. İşlem gece yapılacak.

Ihlamur,elma tarçın ve karanfili kaynatip icin Ayva çekirdeği yutun 3,5 tane ayva çekirdeği yutun şifa olsun..
 
Üyelik Tarihi
3 Haz 2013
Konular
112
Mesajlar
2,254
MFC Puanı
2,610
Bir tane de denenmiş tarif ben vereyim güzel sonucu oluyor cevizin iç kabuğundan 10 tane sıcak suyun içinde bekletip üç gün sabah akşam icince etkili oluyor (.
 

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,471
Mesajlar
12,050
MFC Puanı
116,340
Bir tane de denenmiş tarif ben vereyim güzel sonucu oluyor cevizin iç kabuğundan 10 tane sıcak suyun içinde bekletip üç gün sabah akşam icince etkili oluyor (.

içindeki sert ince kabuğu degilmi cmm ? oysa oda iyi geliyor
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Yahu içmediğim birşey kalmadı şu öksürükten bir kurtulamadım ama
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
legoo geçmiş olsun tos zencefil sıcak su limon bal karıştır dene

Çok sağolasın. 1 haftadır içiyorum böyle birşey yok lanet olasın öksürük bitirdi beni. Sene de 1 kere hasta oluyoum ama oldumuda tam oluyorum. 5 kez serum yedim literelik olanından :)
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Sıkacan onu dozunda kullanacaksın içer gibi kullanırsan bağımlılık yapar tabi :D
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Allah razı olsun. Yok ya serumun hiçbir faydası olması çok şükür şimdi daha iyiyim. Yeminle ciğerlerim elime gelecek gibi oluyordu.
 
Üst