Rapunzel
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- -445
Öksürük Otu- Öksürük Otunun Faydaları
Farfaraotu kış stoku için toplayacağımız organı çiçekleridir.
* Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleğiyle bronşit bronşiyal astım ve zatülcenpte ve hatta başlangıç dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanabiliriz.
* Uzun süreli öksürüklerde balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilmelidir.
* Daha sonraları maydanoz yerine ve ilkbahar salatalarında kullanabiliriz.
* Daha sonra ayrıca da çiçek-yaprak harmanı yapmak için onları toplarız.
* Yıkanıp lapa haline getirilen yapraklar göğüs üstüne yatırıldığında morararak şişmiş doku yaralanmalarında bile yardım eder. Bu lapa kompreslerinin etkisi şaşırtıcıdır .
* Öksürükotu kaynama suyuyla yapılan kompresler yılancık çıbanlarında kullanılır.
* Öksürükotu çiçek veya yaprak buğusu krizli ve boğucu soluk alma zorlukları ile birlikte görülen kronik bronşitlerde gün boyunca pek çok kere solunmalıdır.
* Çok kısa sürede büyük rahatlama görülecektir. Şişen ayaklarınıza sık sık bitkinin kaynama suyuyla hazırlanan ayak banyoları yapınız.
* Astım rahatsızlıklarında kulak ağrılarını geçirebilir.
ÇAY HAZIRLAMAK : Dolu bir tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek (sonraları yaprak-çiçek karışımı) 4-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda tarif edilen şekilde içilir.
Lapa kompresi: Taze yapraklar kompresin üstü iyice örtülmelidir.
Farfaraotu kış stoku için toplayacağımız organı çiçekleridir.
* Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleğiyle bronşit bronşiyal astım ve zatülcenpte ve hatta başlangıç dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanabiliriz.
* Uzun süreli öksürüklerde balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilmelidir.
* Daha sonraları maydanoz yerine ve ilkbahar salatalarında kullanabiliriz.
* Daha sonra ayrıca da çiçek-yaprak harmanı yapmak için onları toplarız.
* Yıkanıp lapa haline getirilen yapraklar göğüs üstüne yatırıldığında morararak şişmiş doku yaralanmalarında bile yardım eder. Bu lapa kompreslerinin etkisi şaşırtıcıdır .
* Öksürükotu kaynama suyuyla yapılan kompresler yılancık çıbanlarında kullanılır.
* Öksürükotu çiçek veya yaprak buğusu krizli ve boğucu soluk alma zorlukları ile birlikte görülen kronik bronşitlerde gün boyunca pek çok kere solunmalıdır.
* Çok kısa sürede büyük rahatlama görülecektir. Şişen ayaklarınıza sık sık bitkinin kaynama suyuyla hazırlanan ayak banyoları yapınız.
* Astım rahatsızlıklarında kulak ağrılarını geçirebilir.
ÇAY HAZIRLAMAK : Dolu bir tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek (sonraları yaprak-çiçek karışımı) 4-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda tarif edilen şekilde içilir.
Lapa kompresi: Taze yapraklar kompresin üstü iyice örtülmelidir.