Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Öksürük Otu- Öksürük Otunun Faydaları

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Öksürük Otu- Öksürük Otunun Faydaları

Farfaraotu kış stoku için toplayacağımız organı çiçekleridir.

* Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleğiyle bronşit bronşiyal astım ve zatülcenpte ve hatta başlangıç dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanabiliriz.

* Uzun süreli öksürüklerde balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilmelidir.

* Daha sonraları maydanoz yerine ve ilkbahar salatalarında kullanabiliriz.

* Daha sonra ayrıca da çiçek-yaprak harmanı yapmak için onları toplarız.

* Yıkanıp lapa haline getirilen yapraklar göğüs üstüne yatırıldığında morararak şişmiş doku yaralanmalarında bile yardım eder. Bu lapa kompreslerinin etkisi şaşırtıcıdır .

* Öksürükotu kaynama suyuyla yapılan kompresler yılancık çıbanlarında kullanılır.

* Öksürükotu çiçek veya yaprak buğusu krizli ve boğucu soluk alma zorlukları ile birlikte görülen kronik bronşitlerde gün boyunca pek çok kere solunmalıdır.

* Çok kısa sürede büyük rahatlama görülecektir. Şişen ayaklarınıza sık sık bitkinin kaynama suyuyla hazırlanan ayak banyoları yapınız.

* Astım rahatsızlıklarında kulak ağrılarını geçirebilir.

ÇAY HAZIRLAMAK : Dolu bir tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek (sonraları yaprak-çiçek karışımı) 4-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda tarif edilen şekilde içilir.

Lapa kompresi: Taze yapraklar kompresin üstü iyice örtülmelidir.

Üst Alt