Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ödeme sebep olan 13 besin

Rapunzel

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Mar 2015
  • Mesajlar
    5,320
  • MFC Puanı
    -445
ödeme sebep olan 13 besin


Sabah kalktığınızda ayaklarınız şiş uyanıp gün içinde elbiselerinize sığamadığınızyüzüklerinizi parmaklarınıza takamadığınız kendinizi patlayacak gibi hissettiğiniz çok dönem olmuştur. Hiç bir şey yememenize rağmen tartıya çıktığınızda kilo almış gördüğünüz dönemler mutlaka oluyordur. Buna tıpta Ödem yani vücudun su tutması denir. Ödemde vücutta ki dokular arasında olması gerekenden fazla su depolanır. Bir çok hastalığın habercisi olan ödem bizim yanlış beslenme alışkanlıklarımızdan da kaynaklanabilmektedir. Bu yüzden bu tür ödem problemleri yaşıyorsanız mutlaka beslenmenizde size ödem oluşturacak besinleri diyetinizden çıkartmanız gerekmektedir.

1. Tuz ; ödemin vücutta oluşmasının en büyük sebebi gereğinden fazla tuz tüketmektir. Tuz vucutta su tutulumunu arttırır. Bu yüzden mümkün olduğu kadar yemeklerinize attığınız tuzu azaltın mümkünse kesin kesmek istemiyor ve tuzu seviyorsanız piyasada satılan sodyumu azaltılmış tuzları tercih edin. Masada tuzluk bulundurmayın.
2. Fast-food besinler; bu tür hazır besinlerin içerisinde yüksek miktarda tuz vardır. Hamburger pizza tarzı hazır fast-food besinleri diyetinizden çıkarın.
3. Kraker-bisküviler; hazır ambalajlı kraker bisküvilerin içerisinde tuz miktarı fazladır. Aralarda bu tür besinleri tüketiyorsanız bunların yerine tuzsuz badem fındık ve ceviz tarzıi besinleri tüketmeye çalışın. Özellikle kraker v.b tüketmek isterseniz galete veya sodyumu azaltılmış krakerleri tercih ediniz.
4. Mısır gevrekleri; kahvaltıda tüketilen mısır gevrekleri yerine yulaf ezmesi tercih edin daha az tuz tüketmiş olursunuz.
5. Taze sıkılmış sebze suları; hazır raflarda satılan domates suyu sebze suları tuz içermektedir. Bunların yerine taze meyve ve sebze tüketimine özen gösteriniz.
6. Turşu; yüksek miktarda tuz konularak bozulması önlenen turşu ve turşu sularından uzak durun.
7. Hazır paketli ürünler; hazır çorbalar yemek sosları tarzında paketlenmiş ürünler kullanmayın ve mümkün olduğunca yemeklerinizi evde taze besinlerden yapmaya çalışın.
8. Dondurulmuş ürünler; nugget dondurulmuş pizza tarsi ürünlerde de yüksek miktarda tuz vardır ve bu tür hazır ürünler de ödeme sebep olur. Bu yüzden mümkün olduğu kadar ürünleri kendiniz dondurun ve hazır ürünler kullanmayın.

9. Soslar ; hazır makarna ve salata sosları yüksek miktarda tuz içerir bu yüzden bu tür sosları kullanmayın mümkünse evinizde kendiniz taze domateslerden ve sebzelerden soslar hazırlayın lezzet için bol bol tuz haricinde diğer baharatları kullanarak çeşitli soslar hazırlayın.
10. Beyaz ekmek; beyaz ekmekte ki tuz oranı yüksektir bu yüzden tuzsuz kepek ekmek ve tam buğday ekmeği gibi daha doğal işlenmemiş ekmek türlerini kullanmaya özen gösterin.
11. Peynir; peynirin saklanmasında tuzlama yöntemi çok kullanılmaktadır veya bazı peynirlerin kendinden tuz oranları yüksektir. Bu yüzden az tuzlu peynirleri tercih edin ve 1 gece önceden tuzunu almak için suda beklettiğiniz peyniri ertesi günü tüketin. Mümkünse yağ ve tuz oranı en düşük lor peynirini tercih edin.
12. Konserveler; çoğu konserve ürünlerinde yüksek miktarda saklama amaçlı tuz kullanılmaktadır. Bu yüzden konserve sardalya v.b ürünler yerine taze ve mevsiminde ürünler tüketmeye çalışın.
13. Tuzlu kuruyemişler; tuzlu çekirdek kavrulmuş badem tarzi tuzlu kuruyemişler yerine çiğ badem fındık ceviz tercih edilmelidir.
 
Üst Alt