OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
500 gr un (tercihen ekmek yapımına kullanılan unlardan)
2 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz az toz şeker
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı terayağ
1 paket kuru maya
İçi için,
Nutella 2 yemek kaşığı süt
Üstü için,
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
İlk olarak terağını eritin ve soğumaya bırakın. Bir kapta 2 bardak unu, şekeri ve mayayı karıştırın. Daha sonra harcın orta kısmına bir çukur açın ve 2 yumurtayı kırıp, karıştırma işlemine devam edin. Eritilmiş tereyağını ve sütü de karışıma ekleyin ve elinizle karışımı iyice yoğurun.
Kıvama gelen bir hamur elde ettiğinizde kabarması içinhamurun üzerini bir bez ile kapatın. Hamurunuz iki kadar kabardığında 4 eşit parçaya bölün. ve her parçayı merdane yardımıyla açın.
Açma işlemleri bittiğinde ilk hamurun üzerine nutellayı sürün, ama köşelerden birer santim boş bırakmaya dikket edin. Aynı işleri 3 hamur içinde yapın ve üst üste koyun. En üstteki hamura nutella sürmeyin.
Bir bıçak yardımıyla çift sayıda olarak kesin fakat dilimlerin hamurdan ayrılmamasına özen gösterin. Ve yine videodaki gibi parçaları sağ ve sol yönlere döndürün.
Hazırlamış olduğunuz çöreği fırına koymadan önce 30 dakika bekletin. Bu hamurunuzun biraz daha kabarmasını sağlayacak…
Daha sonra hamurun üzerine bir fırça yardımıyla çok az süt sütü, yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun...