Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

"Nostaljik Terzi" 48 Yıldır Aynı Aletlerle Terzilik Yapıyor

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde 12 yaşında terzi çıraklığı, 20 yaşında da ustasından aldığı aletlerle terziliğe başlayan Mustafa Erdemir, 48 yıldır aynı aletlerle mesleğini sürdürüyor
Erdemir: "İçinde bulunduğum dükkan ve başta dikiş makinası, ütü, masa, ayna ve dolap olmak üzere tüm aletleri 48 yıldır hiç değiştirmedim. İlçede beni "Nostaljik Terzi" olarak tanıyorlar"
İlçenin en eski terzilerinden Mustafa Erdemir (65), 12 yaşında anne mesleğine terzici çırağı olarak başladığı mesleğini, 20 yaşında ustasından devraldığı aletlerle 48 yıldır devam ettiriyor.
Erdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 48 yıldır dükkanını ve aletlerini hiç değiştirmeden mesleğini sürdürdüğünü söyledi.
Hatıralara bağlı olduğunu ve bu nedenle aynı aletlerle çalışmaya devam ettiğini bildiren Erdemir, şöyle konuştu:
"İçinde bulunduğum dükkan ve başta dikiş makinası, ütü, masa ve ayna olmak üzere tüm aletleri 48 yıldır hiç değiştirmedim. İlçede beni "Nostaljik Terzi" olarak tanıyorlar. Hatıralara bağlı birisiyim, o yüzden hiçbir zaman aletlerimi ve dükkanımı değiştirmeyi düşünmedim. Hala kullanabildiğim eşyalarımdan neden vazgeçeyim. Yeni aletlerin kullanması daha kolay deniliyor ama insanın hele bir ustanın alıştığı aleti kullanması daha kolaydır. 48 yıldır huzurluyum. Eski aletleri kullansam da işimi en iyi şekilde yapıyorum. Örneğin bir takım elbiseyi ölçüsünü aldıktan sonra kumaşı biçip bir hafta içinde dikiyorum. Meslek hayatım boyunca ortalama bine yakın elbise diktim. Mesleğimiz dikim olarak belki bitti gibi görünse de hiç bir toplum terzisiz yapamaz. Bizler hala insanların beğenerek aldığı kıyafetlere son şeklini veriyoruz."
Erdemir, mesleğini aynı aletlerle sonlandırmak istediğini sözlerine ekledi.
 
Üst Alt