OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı
1 su bardağı nohut
1 kg ham domates
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Domatesler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Soğan çok ince kıyılır, tencereye aktarılır, tereyağı ve tuz ilave edilir. Sararana kadar kavrulur. Sonra domatesler ilave edilir. Sulanmaya başlayana dek çevrilir. Su ve nohut katılır, kapak kapatılır. Yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilık olarak servise sunulur.
1 su bardağı nohut
1 kg ham domates
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Domatesler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Soğan çok ince kıyılır, tencereye aktarılır, tereyağı ve tuz ilave edilir. Sararana kadar kavrulur. Sonra domatesler ilave edilir. Sulanmaya başlayana dek çevrilir. Su ve nohut katılır, kapak kapatılır. Yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilık olarak servise sunulur.