Nogay çayı nedir? Nasıl yapılır?
Yüzyıllardır sağlıklarını soğuk havalardan korumak aynı zamanda karın doyurmak için Kafkas ülkelerinde sıklıkla tercih edilen Nogay çayı çayın sütte pişirilmiş haline deniyor. Çorba gibi yapımı olan ilk bakışta daha önce duymayanlar için farklı gelse de sonrasında vazgeçilmez lezzet haline gelecek olan nogay çayının yapımını ve faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER
Her zaman evde demlediğimiz dökme siyah çay
1 bardak süt
1 çay kaşığı tereyağı ya da kaymak
Bir tutam tuz ve karabiber
1 ufak boylarda tencere
Tatar sütlü çay tarifi
YAPILIŞI
Öncelikle tencerenin içerisine her zamanki çay yağar gibi su ile demleyin.
Ardından iki su bardağı sütü içerisine ekleyerek kaynamasını sağlayın.
Hafif fokurdamaya başladığında tencereye karabiber ve tuz ekleyin.
Çay iyice kaynadığında başka bir tencereye süzerek aktarın.
Servis bardağına alarak bir parça tereyağı ya da kaymakla sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...