-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Niyet Ettim Kadın Olmaya..
Niyet Ettim 'KADIN' Olmaya..
Kadın...
Rabbin bir diğer cinse emanet ettiği, Ademin gönlü sekine bulsun diye yaratılan Havvası
Eşine eş olan, yar olan, yardımcı olan, gönlünü huzurla dolduran, evini yuva yapan, çocuklar doğurup büyüten, merhamet abidesi, şefkat pınarı, Allahın bir diğerini tamamlasın diye yarattığı nimeti
Bir cam kadar kırılgan ve şeffaf, hassas ve narin, toprak misali bağrında güller yetiştiren, su gibi değdiği yerlere hayat veren, Allahın iki cins olarak yarattığı insanlığın bir cinsinin adı
Kadın
Adı Hanne olan
Verecek bir şey bulamayınca rabbe, karnındakini adayan
Erkek beklerken kız doğuran, doğurduğunu rabbe ısmarlayan
Hani İmran'ın karısı: 'Rabbim, karnımda olanı, 'her türlü bağımlılıktan özgürlüğe kavuşturulmuş olarak' Sana adadım, benden kabul et. Şüphesiz işiten bilen Sensin Sen' demişti. Fakat onu doğurduğunda -Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bilirken- dedi ki: 'Rabbim, doğrusu bir kız (çocuğu) doğurdum. Erkek ise, kız gibi değildir. Ona Meryem adını koydum. Ben onu ve soyunu o kovulmuş şeytandan Sana sığındırırım.'(3/3536)
Kadın
Adı Meryem olan
Daha annesinin karnındayken adanan rabbe. Allahın güzel bir bitki gibi yetiştirdiği
Ve önüne gökten sofralar indirilen
İffetin adı... Allahın kelimesine gebe
İftiralar atılınca, rabbin kundaktaki çocuğuyla temize çıkardığı
Allahın dünya kadınlarına tercih ettiği ve kitabında ismini anıp örnek gösterdiği
Hani melekler: 'Meryem, şüphesiz Allah seni seçti, seni arındırdı ve âlemlerin kadınlarına üstün kıldı,' demişti.(3/42)
Kadın
Adı Asiye olan
Nehrin getirdiği Musaya sahip çıkan
Onu sevgi ve merhametle büyüten
Sonra katil olarak çıktığı yere, peygamber olarak dönünce Musa, dünyanın güzelliğine, konumuna ve başına geleceklere aldırış etmeden iman eden
Şirkin zirve yaptığı, eşinin ilahlık iddiasında bulunduğu bir toplumda, imanı seçen
Firavunun işkencelerine sabırla katlanan ve en sonunda Rabbim! Bana kendi katında, cennette bir ev yap, beni Firavun ve işkencesinden ve onun zalimlerinin elinden kurtar! duasıyla şehit olan
Allahın imanı tam olanlara örnek sunduğu iman abidesi
Allah imanı tam olanlara Firavun'un karısını örnek verir.(66/11)
Kadın
Adı Sare olan
Bir evlat veremeyince eşine, onun mutluluğu için onu yeniden evlendiren
Sonra dayanamayıp eşini paylaşmaya bu sefer ayıran
Ama Allahın peygamber olacak bir evlatla müjdelediği
Melekler müjdeyi verince utanan ve şaşıran
Neslinden insanlara imamlar gönderilen
Biz de ona İshakı ardından da torunu Yâkubu müjdeledik Kadın vay, kendim koca bir karı, su zevcimde bir ihtiyar iken ben mi doğuracak mışım? Bu doğrusu pek şaşılacak bir iş dedi Melekler ey evin hanimi Allahın rahmeti ve bereketleri üzerinize olmuşken, nasıl Allahın işine şaşacaksın O Hamid ve Meciddir dediler (1173)
Kadın
Adı Hacer olan
Sımsıcak çölün siyah incisi
Hicretin bir diğer adı
Ömrünü oradan oraya göç etmekle geçiren
Köleyken sahibiyle evlenen ve ona son peygamberi zürriyetinde taşıyan İsmaili veren
Emr-i ilahi ile evinden ayrıldığında Böyle yapmanı sana Allah mı emretti? diyerek rabbinin emrine teslim olan
Kocası ıssız bir yerde bırakınca onu, isyan etmeyen
Ümmetin kıblesinde bir medeniyetin temellerini atan
Tek başına kalmaktan korkmayarak Allahın emrine rıza gösteren
Çölde bir oradan bir oraya koşarak su ararken yavrusuna, zemzemi bulan ve ümmete sayı hediye eden
Evladı Rabbe kurban olan
Kadın
Adı Amine olan
Genç yaşta kocasını kaybeden ve yavrusunu babasız dünyaya getiren
Dünyanın en hayırlı evladını karnında taşıyan ve ona doyamadan ondan ayrılan
Bıraktığı yavrusu dünyaya nurlar getiren
Kadın
Adı Hatice olan
Kırk yaşına geldiğinde iki evlilik yapmış ve iki eşini de kaybetmiş zengin dul
Bir daha evlendiğinde yirmi beşindeki eşini memnun etmek için her şeyini sarf eden
Peygamberlik geldiğinde ilk inanan
Eşini teskin eden ve malıyla ona destek olan
Ona evlatlar veren
Onu canından çok seven
O çöl sıcağında güneşin altında tebliğ vazifesini ifa ederken, gölgelikte durmaya razı olmayan
Rabbin Cebrail ile Ya Resûl, Hak Teâlâ Hatice'ye selâm etti. Bu selâmı Hatice'ye ulaştır diyerek selam gönderdiği ve cennette kendisi için incilerden yapılmış köşk hazırlanan
Fatımanın annesi
Resulün biricik eşi
Kadın
Adı Fatıma olan
Gülün gülü
Babasının annesi
Seçilmiş kadınların dördüncüsü
Peygamber ocağının hiç kesilmeyecek bereketi
Çileli bir ömrü omuzlarında taşıyan
Peygamber babasına bir anne gibi davranan
Cennet gençlerinin efendilerinin annesi
İlmin kapısının eşi
Ekmeğini kendi yapan, buğday öğütmekten elleri şişen, infakı tokluğa tercih eden
Ve gidişine dayanamadığı babasının ardından genç yaşta dünyadan ayrılan
Kadın
Adı Aişe olan
Rabbin kundak içinde peygambere sunduğu
Küçücük yaşında peygambere eş olan Sıddıkın kızı
Resulün hanım kâtibi
Biricik eşini hep kıskanan, Onun Hümeyra diye sevdiği ve dinin üçte birinin öğretmeni
Namusuna iftira atılınca, hakkında gökten ayet inen ve babası eşine teşekkür et deyince Ben sadece Âlemlerin rabbine şükrederim diyen
Onu işittiğiniz zaman: "Bu konuda söz söylemek bize yakışmaz. (Allah'ım) Sen Yücesin; bu, büyük bir iftiradır" demeniz gerekmez miydi? (2416)
Kadın
Adı Rabia olan dördüncü
Bir hasır üstünde ömür geçiren ve yalnızlığı tercih eden
Gece ibadetlerinde huzur bulan
Gündüzleri oruç tutan
Kendini Allaha ısmarlayan
Biri gelirde oyalar kokusuyla Ya Rabbî! Beni kendinle meşgul eyle de, kimse senden alıkoymasın. diye dua eden
Uyusa da o, dostu uyanık olan
Kadın
Adı Belkıs olan
Güneşe tapan memleketin kadın melikesi
Emri altında bir sürü insan varken ve güç elinde iken, kadın olmayı kraliçe olmaya tercih eden
Süleyman ile birlikte âlemlerin rabbine teslim olan
Kadın
Adı Sümeyye olan
İslamın ilk şehidi
Evladı ilk tebliğini kendisine yapınca ve duyunca Allahın ayetlerini(Tekvir suresi) hemen iman eden
Sonra işkenceler altında davet edilince putlara imana, şirkin yüzüne tokat atarcasına tevhidi haykıran
Ve şirkin takipçilerinin ilk kurbanı
İmanını hayatını vererek perçinleyen
Ve kadın
Lutun karısı
Bir peygamber eşiyken geride kalan
Ve dünyayı ahirete tercih eden
Ey Lut! Biz Rabbinin elçileriyiz, onlar sana ilişemeyecekler; geceleyin bir ara, ailenle beraber yola çık; karının dışında kimse geri kalmasın. Doğrusu onların başına gelen onun başına da gelecektir. (1181)
Ya da Ümmü Cemil gibi cehennemde odun taşıyıcısı olan
O da, gerdanında bükülmüş bir ip olduğu halde odun hamalı olarak karısı ile birlikte alevli bir ateşe atılacaklar.(tebbet suresi)
Kadın
İki zıt kutba meyilli
Cennete hanım efendi olmak varken, cehenneme odun taşıyıcısı olabilen
Ve ben iki zıt kutuptan imanı tercih ettim
Niyet ettim Meryem olmaya
Niyet ettim Asiye olmaya
Niyet ettim Hatice, Fatıma, Aişe olmaya
Niyet ettim KADIN olmaya