Nişastalı Sütlaç Tarifi
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3/4 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Bir orta boy tencerenin içerisine pirinçleri ayıklayıp aktarın ve üzerine su ilave edin.Kısık ateşte pirinçler şişip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.Pirinçler yumuşayıp şiştiğinde içerisine sütünü ilave edin ve karıştırın.Ardından şekeri de ekleyerek karıştırarak şekerin içerisinde erimesini sağlayın.Süt ısınmaya başladığında ayrı bir kabın içerisinde nişasta ve suyu eritin.Sütlü karışımdan bir kepçe alarak nişastalı suya ilave edin ve karıştırın.Ardından azar azar nişastalı karışımı kaynamaya başlayacak olan sütün içerisine azar azar, karıştırırak ilave edin.Bu şekilde karıştırarak kıvamının tutmasını sağlayın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.Kaselere doldurarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğuttuktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin.


3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3/4 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Bir orta boy tencerenin içerisine pirinçleri ayıklayıp aktarın ve üzerine su ilave edin.Kısık ateşte pirinçler şişip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.Pirinçler yumuşayıp şiştiğinde içerisine sütünü ilave edin ve karıştırın.Ardından şekeri de ekleyerek karıştırarak şekerin içerisinde erimesini sağlayın.Süt ısınmaya başladığında ayrı bir kabın içerisinde nişasta ve suyu eritin.Sütlü karışımdan bir kepçe alarak nişastalı suya ilave edin ve karıştırın.Ardından azar azar nişastalı karışımı kaynamaya başlayacak olan sütün içerisine azar azar, karıştırırak ilave edin.Bu şekilde karıştırarak kıvamının tutmasını sağlayın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.Kaselere doldurarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğuttuktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin.
