Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Niğde Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Slogan Bilimin aydınlığında yeni ufuklara doğru

Kuruluş 3 Temmuz 1992 (20 yaşında)

Tür Devlet

Eğitim dil(ler)i Türkçe,İngilizce

Rektör Prof. Dr. Adnan GÖRÜR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ŞENER & Prof. Dr. Murat ALP

Akademik personel 1116

Konum Niğde, Türkiye

Okul Renkleri Beyaz ve Kuvarz Mavisi Beyaz ve Kuvarz Mavisi

Web sitesi nigde.edu.tr

Niğde Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunun ek 22. maddesine göre 11 Temmuz 1992 tarhinde Niğde'de kurulmuş devlet üniversitesidir.
Niğde Üniversitesi, bünyesindeki 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü'yle, 620 akademik ve 396 idari personel ile 14 binin üzerinde öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir.

Akademik birimler

Fakülteler

Mühendislik Fakültesi - Wiki sayfası
Fen-Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Mimarlık Fakültesi

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Bor Meslek Yüksekokulu
Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Ulukışla Meslek Yüksekokulu
Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Rektörlüğe Bağlı Birimler

Enformatik Bölüm Başkanlığı
Yabancı Diller Bölümü
Türk Dili Bölüm Başkanlığı
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı

Öğrenci Yaşamı

Barınma

Öğrencilerin barınma hizmetlerinin büyük bir bölümü Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kanalıyla yürütülmektedir. Kredi Yurtlar Kurumunun, Kumluca mevkiinde 2626 yatak kapasiteli (kız-erkek) Niğde Yurt Müdürlüğü, Merkez Yerleşke sınırları dahilinde 580 yatak kapasiteli (kız-erkek) Milli Piyango Yurt Müdürlüğü ve Bor İlçesinde 664 yatak kapasiteli (kız-erkek) Bor Yurt Müdürlüğü olmak üzere toplam 3870 yatak kapasiteli 3 adet öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca Niğde ve Borda yaklaşık 1100 öğrenci kapasiteli (560 kız – 540 erkek) 7 adet özel öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Üniversiteye ait kampüs içerisinde öğrenci yurdu ise henüz bulunmamaktadır. Öğrencilerin önemli bir kısmı da ev kiralamak suretiyle barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Spor

Merkez kampüs içerisinde 11440 m2’lik bir alanda 5000 kişiye hizmet verebilecek çok amaçlı spor tesisleri yeralmaktadır. Tesiste futbol(futsal), basketbol, voleybol, hentbol ve tenis sporları yapılabilmektedir. Tesisler haftanın yedi günü 08:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bulunan 20 kişilik 116 m2'lik Fitness salonu haftanın altı günü Karma ve Bayan olarak hizmet vermektedir.

Üst Alt