Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Necmettin Erbakan Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Slogan Konya'nın Yeni Yüzü

Kuruluş 2010

Eğitim dil(ler)i Türkçe, İngilizce

Akademik birimler 8 Fakülte, 3 Enstitü ve 1 Yüksekokul

Konum Konya, Konya ili, Türkiye

Web sitesi konya.edu.tr

Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında Konya'da bir devlet üniversitesi olarak 14.7.2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile kurulmuş ve kuruluşu 21.7.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.
Konya Üniversitesi Rektörlüğüne, Cumhurbaşkanlığınca Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca 10.12.2010 tarihinde Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER atanmıştır. Üniversite; Sosyal ve Beşeri Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, Fen, Turizm, Eğitim Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim, Güzel Sanatlar ve İlahiyat Fakülteleri ile Devlet Konervatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri Enstitüleri olmak üzere dokuz Fakülte, bir Konservatuar, üç Enstitü ve bir Yüksekokul’dan oluşmaktadır.
11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle", "Konya Üniversitesi"nin adı, "Necmettin Erbakan Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.

Fakülteler

İlahiyat Fakültesi
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Meram Tıp Fakültesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Fen Fakültesi
Turizm Fakültesi
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Eğitim Bilimleri Fakültesi

Yüksekokullar

Yabancı Diller Yüksekokulu