Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, Bu turu geçmek çok önemli. Turu geçmek ve finale gitmekti. Gol yemeden atabilmek önemliydi. Benfica güçlü bir takım. Turun ilk ayağı olduğunu dile getirmek lazım. Lazio maçı sonrasında da söylemiştim. Bu seviyede fizik güç önemli. Takımların farkını ortaya koyan bu. Maçın geneline bakıldığında düşündüğümüze yakın gerçekleşti. Oyunu kontrol altından tutma ve ilerleyen dakikalarda baskıyı artırma adına düşündüğümüze yakın geçti. Benfica güçlü bir takım, çok net gözüküyor. Oyuncularımız büyük çaba gösterdiler. Turu geçer miyiz, finale gider miyiz gidemeyiz bilinmez ama küçük bir avantaj yakaladık. Ama ne olursa olsun futbolcularımla gurur duyuyorum diye konuştu.
Cristian'ın kaçırdığı penaltıyla ilgili soru üzerine Kocaman, Dünyada binlerce penaltı oluyor, bazıları kaçıyor, bazıları gol oluyor. Penaltı futbolda önemli olaylardan biri ama kaçma ihtimali de var. Çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Birinci penaltı Cristian. Bundan sonra da kullanmak isterse kullanır ifadelerini kullandı.
Amsterdam ile ilgili soru üzerine ise Aykut hoca, Konuşmak için erken. Çalışacağız, çabalayacağız ter akıtacağız. Bu takım son ana kadar mücadele edecektir cevabını verdi.
Basın toplantısı
Basın toplantısında Türkiye'deki hakemlerle ilgili şikayeti hatırlatılan ve Benfica maçı hakemini nasıl bulduğu sorulan Kocaman, İçerde çok canımız yandı, bu çok net gözüküyor. Bugünkü hakem için doğru bir duruşu vardı sahada diye konuştu.
Tur için yüzde olarak şanları sorulan Kocaman, Yüzdesi yok. Maç öncesi Benfica'nın bir adım önde olduğunu söylemek istemiştim, yüzde 51 diyerek. Şimdi yüzde 51 bizim tarafımıza geçtiğini söyleyebilirim dedi.