İşte askeri deha Napolyon'un herkes tarafından okunması gereken müthiş sözleri
Küçüklüğünde
okul yıllarında arkadaşları sık sık Napolyon'un boyuyla dalga geçmektedirler."Oğlum"der birisi "Seni büyüyünce savaşa çağırsalar sen bu boyla atına binene kadar savaş biter." Napolyon arkadaşlarına bakar ve şöyle der "Merak etmeyin
ben büyüdüğümde beni savaşa çağırdıklarında ben ata binmeyeceğim
ben atıma bindiğimde savaş başlayacak.
İspanya'yı aldıktan sonra İspanya kralı ona "Sen para için savaşıyorsun" diye haykırır."Biz ise şerefimiz için." Napolyon cevap verir "Herkes kendisinde olmayan şey için savaşır."
Napolyon'un ordusu zor durumdadır
general gelir ve şöyle der."İmparatorum
savaşamayız düşman 3 katımız gücünde
onlar 150.000 biz ise 50.000 kişiyiz." Napolyon şu yanıtı verir "Onlar 150.000 biz ise 50.000 bir de beni kat
etti 150.000 eşitiz
savaşıyoruz."
Napolyon gençken teğmenlik döneminde içine kapanık biriydi.Bulunduğu ortamın civarında partiler verilir insanlar durmadan pervasızca eğlenirken Napolyon hiç katılma isteği duymazdı ortamlarda o pasif duruşu ve solgun çehreli halini görenlere şöyle derdi."Tarih örnekleriyle doludur
gün gelir soluk çehreli ama ihtiraslı olan adamlar öne çıkarlar ve zengin züppelerin
uslanmaz güzel ??????lerin ve onların zamparalarının hakimiyetini ellerine geçirirler.
Vaktiyle Fransız hükümetinden biri Napolyon Bonapart'ı bir muharebe sırasında eleştiriye kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: Önce şurasını almalıydınız
sonra burdan geçerek ötesini zaptetmeliydiniz
gibi fikirler yürütünce Napolyon vet
onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.
Ayrıca onunla ilgili şunlar eklenmeli
1-Avrupa'da trafiğin sağdan akması Napolyon'un süngü tehdidine dayanan bir sebeple belirlediği bir olay
başta Fransa
Almanya
Türkiye gibi 51 ülkede direksiyon solda bulunurken Napolyon'un işgal edemeyip etkisini yayamadığı İngiltere ve onun Avustralya
Hindistan gibi sömürgelerinde sağdadır.İnanılmaz mali faturayla karşılaşılaBİLİR
Küçüklüğünde
İspanya'yı aldıktan sonra İspanya kralı ona "Sen para için savaşıyorsun" diye haykırır."Biz ise şerefimiz için." Napolyon cevap verir "Herkes kendisinde olmayan şey için savaşır."
Napolyon'un ordusu zor durumdadır
Napolyon gençken teğmenlik döneminde içine kapanık biriydi.Bulunduğu ortamın civarında partiler verilir insanlar durmadan pervasızca eğlenirken Napolyon hiç katılma isteği duymazdı ortamlarda o pasif duruşu ve solgun çehreli halini görenlere şöyle derdi."Tarih örnekleriyle doludur
Vaktiyle Fransız hükümetinden biri Napolyon Bonapart'ı bir muharebe sırasında eleştiriye kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: Önce şurasını almalıydınız
Ayrıca onunla ilgili şunlar eklenmeli
1-Avrupa'da trafiğin sağdan akması Napolyon'un süngü tehdidine dayanan bir sebeple belirlediği bir olay