- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Naneli Ve Acılı Poğaça Sade Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı yoğurt suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım demet taze nane
1, 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
İçi için;
Peynirli maydanozlu, peynirli sucuklu, zeytin ezmeli. Vb. Ben hepsinden yaptım sizde istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
Naneli Ve Acılı Poğaça Sade Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 4 bardak unu, nişastayı, tuzu bir kaba alıyoruz. Sütü ve suyu karıştırıp biraz ısıtıyoruz çok sıcak olmayacak. Ayrı bir kapta maya, şeker ve sütlü su karışımını karıştırıyoruz sonra unumuza ekliyoruz. Yağı, yoğurt suyunu, yumurtayı (birinin sarısını üstüne ayırmayı unutmayın) ekleyip iyice yoğuruyoruz .Un az gelirse ki benimki gelmişti ekleme yapıyoruz yumuşak bir hamur olana kadar. Ben hamuru ikiye ayırıp bir kısmını bu şekilde sade yaptım tadında pek bir değişiklik olmuyor .Ama çeşit oluyor. Diğer ayırdığınız hamura da naneyi doğrayıp toz biberini atıp iyice karışana kadar yoğurup bırakıyoruz. İki hamurundan üstlerini örtüp kabarana kadar dinlendiriyoruz. Kabaran hamurdan parçalar koparıp ister sade ister peynirli, kıymalı şekil verip üstüne yumurta sürüyoruz çatalla çizik atıp 170° fırında pişiriyoruz. İsterseniz susamda atabilirsiniz. Afiyet olSUN.
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Naneli Ve Acılı Poğaça Sade Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı yoğurt suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım demet taze nane
1, 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
İçi için;
Peynirli maydanozlu, peynirli sucuklu, zeytin ezmeli. Vb. Ben hepsinden yaptım sizde istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
Naneli Ve Acılı Poğaça Sade Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 4 bardak unu, nişastayı, tuzu bir kaba alıyoruz. Sütü ve suyu karıştırıp biraz ısıtıyoruz çok sıcak olmayacak. Ayrı bir kapta maya, şeker ve sütlü su karışımını karıştırıyoruz sonra unumuza ekliyoruz. Yağı, yoğurt suyunu, yumurtayı (birinin sarısını üstüne ayırmayı unutmayın) ekleyip iyice yoğuruyoruz .Un az gelirse ki benimki gelmişti ekleme yapıyoruz yumuşak bir hamur olana kadar. Ben hamuru ikiye ayırıp bir kısmını bu şekilde sade yaptım tadında pek bir değişiklik olmuyor .Ama çeşit oluyor. Diğer ayırdığınız hamura da naneyi doğrayıp toz biberini atıp iyice karışana kadar yoğurup bırakıyoruz. İki hamurundan üstlerini örtüp kabarana kadar dinlendiriyoruz. Kabaran hamurdan parçalar koparıp ister sade ister peynirli, kıymalı şekil verip üstüne yumurta sürüyoruz çatalla çizik atıp 170° fırında pişiriyoruz. İsterseniz susamda atabilirsiniz. Afiyet olSUN.