Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Naan (Hint Pidesi)

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
forumdasnetnaanpidesi.jpg


Malzemeler
3 bardak beyaz un
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta, ayrı bir kapta çatalla çırpılmış
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı süt
¼ bardak su
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü, suyu yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine kabartma tozunu ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden çok daha yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Program bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp bıçak ile 6 eşit parçaya kesin. Parçaları, parmaklarınızın ve avucunuzun arasında, unlanmış mutfak tezgahına bastrarak yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin. Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin.

Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika ılık bir yerde bekletin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika, ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirin.​
 
Üst Alt