OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Strudel kelime olarak Almanca kökenlidir “girdap” anlamına gelmektedir. Strudel’ın Avusturya Mutfağına ait has bir lezzet olduğu bilinmektedir.
Muzlu Strudel Tarifi İçin Malzemeler
8 adet baklava yufkası,
1 adet muz,
2 çorba kaşığı kaymak,
4 çorba kaşığı pudra şekeri,
4 çorba kaşığı kırık fındık,
4 çorba kaşığı sıvı yağı.
Üzeri İçin:
Pudra şekeri ve toz antep fıstığı.
Sponsorlu Bağlantılar
Muzlu Strudel Yapılışı
Tezgahın üzerine baklava yufkasından bir tane alalım ve serelim.
Fırça ile yufkanın her yerini yağlayalım.
İkinci yufkayı da serip yine yağlayalım.
Üçüncü ve dördüncü yufkaya da aynı şekilde hazırlayalım.
4 yufkayı üst üste koyalım.
En üstteki yufkanın üzerine kaymak sürelim.
Sonra pudra şekeri ve kırık fındık serpelim.
Muzu boyuna ortadan ikiye bölelim ve yufkanın dar kısmına yerleştirelim.
Çok sıkı olmayacak şekilde yufkamızı rulo yapıp saralım.
4-5 eşit parçaya bölelim.
Kalan 4 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan strudellarımızı pudra şekeri ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.