-
- Üyelik Tarihi
- 11 Nis 2008
-
- Mesajlar
- 987
-
- MFC Puanı
- 33
Yemek tuzluysa...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sütünüz kaymak tutarsa... Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sütün taşmasını önlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sogan sarımsak kokusu...Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kek kalıbı...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Etleri yumuşatmak...Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yumurta kırarken...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Taşan yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Fırında...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Garnitür...olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Patates...kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Karnabahar,lahana ,sogan...gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Yeşil renkli sebzeler...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Makarnanın...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pilav...suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bayatlamış ekmeklerinizi...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yumurta...haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yemek kokularından...kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pastaların...üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kek yaparken...karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Domatesleriniz...tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Soganı....akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sarımsagın kabuklarını...daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Yogurdun suyu....[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]birkac gün icinde kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Patatesleri kızartmadan...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sebze pişirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sebze haşlanarak....kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Sogan kavururken...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Patatesin pişirme...suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Havuç....daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Karnıbahar haşlarken...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bütün sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Sebzelerimiz...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Maydonoz ve dereotu....bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sos hazırlarken...un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Meyve salatası...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Karamel...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pirinç pilavı...suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Kesik limon...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]saklamak icin üzerine tuz serpin .[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Zeytin....bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Katı yumurta....elde etmek icin 15 dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Omletinizi....bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kuş üzümlerini....ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Lahananın...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çatal ,bıçak temizlerken.....catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kristalleri...yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sigara küllüklerini...tuzla silerseniz piril piril olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çeşitli eşyaların üstündeki...etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çay lekesi...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Lavaboyu temizlerken...Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Vazodaki çiçeklerin...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Çelik tenceredeki...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çatal bıçaklarınız kararıyorsa....bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yemek kokularından kurtulmak için...bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Limon kabukları...Suyunu cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bakır kabların parlaması...Bir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Mutfakta tıkalı lavaboların açılması...Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, hemen acilir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Mutfaktaki haşerelerle savaş...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Çay ve kahve lekelerini...ka[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]rbonatla silerek cikartabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pişirirken tencerenin dibimi tuttu...Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sütünüz kaymak tutarsa... Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sütün taşmasını önlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sogan sarımsak kokusu...Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kek kalıbı...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Etleri yumuşatmak...Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yumurta kırarken...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Taşan yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Fırında...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Garnitür...olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Patates...kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Karnabahar,lahana ,sogan...gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Yeşil renkli sebzeler...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Makarnanın...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pilav...suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bayatlamış ekmeklerinizi...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yumurta...haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yemek kokularından...kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pastaların...üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kek yaparken...karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Domatesleriniz...tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Soganı....akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sarımsagın kabuklarını...daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Yogurdun suyu....[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]birkac gün icinde kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Patatesleri kızartmadan...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sebze pişirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sebze haşlanarak....kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Sogan kavururken...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Patatesin pişirme...suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Havuç....daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Karnıbahar haşlarken...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bütün sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Sebzelerimiz...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Maydonoz ve dereotu....bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sos hazırlarken...un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Meyve salatası...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Karamel...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pirinç pilavı...suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Kesik limon...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]saklamak icin üzerine tuz serpin .[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Zeytin....bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Katı yumurta....elde etmek icin 15 dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Omletinizi....bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kuş üzümlerini....ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Lahananın...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çatal ,bıçak temizlerken.....catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Kristalleri...yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Sigara küllüklerini...tuzla silerseniz piril piril olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çeşitli eşyaların üstündeki...etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çay lekesi...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Lavaboyu temizlerken...Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Vazodaki çiçeklerin...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Çelik tenceredeki...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Çatal bıçaklarınız kararıyorsa....bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Yemek kokularından kurtulmak için...bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Limon kabukları...Suyunu cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Bakır kabların parlaması...Bir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril olur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Mutfakta tıkalı lavaboların açılması...Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, hemen acilir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Mutfaktaki haşerelerle savaş...[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
Çay ve kahve lekelerini...ka[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]rbonatla silerek cikartabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow]Pişirirken tencerenin dibimi tuttu...Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.[/FONT]