-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
1.
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
2.
Limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovalarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
3.
Kristallerin ışıl ışıl parlaması için yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Fark edeceksiniz ki bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır.
4.
Pilavınızı tekrar ısıtmadan önce bir kaba su koyun. Bu suyu kaynatın, daha sonra pilav tencerenizi bu kabın içine oturtursanız tazeliğini muhafaza eder.
5.
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirki ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
6.
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
7.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı, içi su dolu bir tasın içine koyun.
8.
Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır.
9.
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Farklı sonuçlar alacaksınız.
10.
Sürahinizin dibi kir tutmuş ise içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız. Tertemiz olacaktır.
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
2.
Limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovalarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
Kristallerin ışıl ışıl parlaması için yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Fark edeceksiniz ki bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır.
4.
Pilavınızı tekrar ısıtmadan önce bir kaba su koyun. Bu suyu kaynatın, daha sonra pilav tencerenizi bu kabın içine oturtursanız tazeliğini muhafaza eder.
5.
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirki ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
6.
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
7.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı, içi su dolu bir tasın içine koyun.
8.
Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır.
9.
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Farklı sonuçlar alacaksınız.
10.
Sürahinizin dibi kir tutmuş ise içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız. Tertemiz olacaktır.