Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mustafa Kemal Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kuruluş 1992

Tür Devlet

Eğitim dil(ler)i Türkçe

Rektör Prof. Dr. H. Salih Güder

Öğretim üyeleri 934

Akademik birimler 13 Fakülte 4 Enstitü 6 Yüksekokul 17 Meslek Yüksekokulu 1 Konservatuar 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi

Konum Hatay, Türkiye

Web sitesi mku.edu.tr

Mustafa Kemal Üniversitesi, 1992 yılında Hatay'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversitede 934 akademik, 620 idari personel olmak üzere toplam 1554 personel ve 25100 öğrenci bulunmaktadır. 10.11.1992 tarihinde faaliyete geçmiş olan Mustafa Kemal Üniversitesi, kurulduğunda bir yüksekokul ve iki meslek yüksekokulundan ibaret üç birimden oluşmuş olup, 18 yılda 52 birimli eğitim-öğretim ve bilim kurumu haline gelmiştir.

Bu kurumlar içerisinde

12 Fakülte
3 Enstitü
5 Yüksekokul
17 Meslek Yüksekokulu
1 Konservatuar
11 Arastirma ve Uygulama Merkezi

Üniversiteler, bilimsel araştırma ve çalışmaların rahatça yapılabildiği, düşüncelerin özgürce tartışılabildiği çağdaş kurumlardır.
Üniversitemiz tüm yönetici, öğretim elemanları, öğrencileriyle ve öğretimin gerektirdiği teknolojiyle çağdaş bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Yüce önder Atatürk’ün adını taşıyan üniversitemizde Atatürk’ün ilkelerinden ayrılmadan üniversite gençliğinin; yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, özgüvenli, girişimci, ileri görüşlü, tarihini ve kültürünü özümsemiş evrensel değerlerini benimsemiş bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Fakülteler

Diş Hekimliği Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
İskenderun Mühendislik Fakültesi
İskenderun Su Ürünleri Fakültesi
Tıp Fakültesi
Veteriner Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksek Okullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
Hatay Sağlık Yüksekokulu
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
İskenderun Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
İskenderun Devlet Konservatuarı
Bilişim Teknolojileri Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları

Altınözü Meslek Yüksekokulu
Antakya Meslek Yüksekokulu
Belen Meslek Yüksekokulu
Dörtyol Meslek Yüksekokulu
Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Erzin Meslek Yüksekokulu
Harbiye Meslek Yüksekokulu
Hassa Meslek Yüksekokulu
Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
İskenderun Meslek Yüksekokulu
İskenderun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Kırıkhan Meslek Yüksekokulu
İskenderun Pirinçlik Meslek Yüksekokulu
Reyhanlı Meslek Yüksekokulu
Samandağ Meslek Yüksekokulu
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
Yayladağ Meslek Yüksekokulu

Araştırma Merkezleri

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kent Yönetimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sürekli Eğitim Merkezi
Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi
Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi
Zeytincilik Araştırma ve Uygulama Merkezi

Gelişme

Son yıllarda, bilim, eğitim ve öğretim dalında çok büyük atılımlar yapan Mustafa Kemal Üniversitesi, yeni projeler ile Türkiye'nin geleceğine ışık tutmaktadır. Öğrenci ve Öğretim görevlilerine yaptığı yeni atılımlarla, yurt dışında öğrencilerine eğitim imkânı tanıyan bu üniversite, öğretim elemanlarına yeni araştırma imkânı tanımaktadır.
Geçen yıllarda kurulan İskenderun Mühendislik Fakültesi ile mühendislik eğitiminde yeni bir yapılanma ve öğretim anlayışı içerisinde olan Mustafa Kemal Üniversitesi, öğrencilerine daha iyi bir imkân tanımanın yanı sıra, Türkiye'de ve dünyada olan tüm gelişmelerin takip edilmesi ve uygulanması imkânını sunmaktadır.

Üst Alt