Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Murdar Ne Demek? Mundar mı Murdar mı?

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Murdar ne demek? Mundar mı Murdar mı? TDK anlamı
Murdar kelimesinin anlamı merak ediliyor. Halk arasında murdar kelimesi genellikle yanlış telaffuz edilerek "mundar" deniliyor. Peki Türk Dil Kurumu'nda (TDK) murdar kelimesinin anlamı nedir?

Mundar mı? Murdar mı? sorusu zaman zaman soruluyor. Halk arasında özellikle "kedi uzanamadığı ciğere murdar der" atasözlüyle özleşmiş kelime, çoğunlukla yanlış telaffuz edilerek "mundar" deniliyor. İşte Türk Dil Kurumu'na göre murdar kelimesinin anlamı...

MURDAR NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre murdar kelimesinin anlamı " sf. 1. Kirli, pis: "Bu murdar kümeste nasıl oturuyorsun bilmem?" -A. Midhat. 2. Cinsel birleşmeden sonra yıkanmamış (kimse). 3. Dinî kurallara uygun olarak kesilmemiş olan (hayvan)" şeklinde.

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Ben bile mundar olarak biliyordum doğrusu murdarmış;)

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    28,888
bende öyle bliyodum cahallık işde :D kısaca cok ciddi açılmıs bir konu bizim sayemizde bu hale gelmesi :D

Gece

...
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    805
bi çok kelime var galiba bu şekilde yanlış bildiğimiz :s94: bende mundar biliodum :p

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Murdar ne demek, Murdar sözlük anlamı ne, Murdar neye denir?

Murdar
sıfat
1.
kirli, pis.
2.
şeriata uygun olarak kesilmemiş olan (hayvan).

Üst Alt