ArtemiS
Onursal Üye
- Konum
- Gelcen mi ?
-
- Üyelik Tarihi
- 5 Ağu 2014
-
- Mesajlar
- 4,993
-
- MFC Puanı
- 1,019
Muhasebe Ve Finans Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışır?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde eğitim veren Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü mezunlarına çeşitli alanlarda iş imkanı sağlar. Özel şirketler başta olmak üzere devlet kurumlarında da bu bölüm mezunlarının görev alabilecekleri alanlar vardır.
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü mezunları şirketlerin finansal işlemlerinin yürütüldüğü maliye ve muhasebe departmanlarından görev alır. Şirketlerdeki çalışanların maaşları başta olmak üzere şirket bütçesi kalemlerinin düzenlendiği bu bölümde mezunlar yönetici veya çalışan olarak görev yapabilir. Yabancı dil bilgisi bu alanda çok önemlidir. Yeterli seviyede bir yabancı dili konuşabilen kişiler yabancı şirketlerin muhasabe bölümlerinde görev alabilir. Ayrıca insan kaynakları bölümünde de bu bölüm mezunlarının danışmanlığı yaptığı alanlar bulunur.
Bu bölümden mezun olan kişiler bankacılık sektöründe de görev alabilir. Bankaların kredi ve bütçe yönetimlerinde görev alabilen kişiler genelde bankaların genel merkezlerinde çalışır. Bütçe açıklarını ve diğer maaş düzenlemelerini ve yerine getirebilen bölüm mezunları bankanın faiz ve vade oranlarına göre kâr tablosunu ortaya çıkarmakla sorumludur.
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü mezunları borsa başta olmak üzere çeşitli yatırım araçlarında danışman ve yönetici olarak görev yapabilir. Bankaların Forex gibi yatırım araçlarında müşterilerini doğru bir şekilde yönlendirebilmesi için bu bölümden mezun olan çalışanlarının fikirlerini alır. Yatırım araçlarının doğru seçilmesinde aktif bir şekilde rol oynar.
Bölüm mezunları devlet kurumlarında da görev alabilir. KPSS puanı ile atamaları yapılan bu kişiler Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık gibi önemli devlet kurumlarında çalışabilir. Bununla birlikte belediye, valilik veya kaymakamlık gibi yerel birimleri mali yapısını denetlemek ve yürütmek için de bölüm mezunlarına ihtiyaç duyulur. Defterdarlık başta olmak üzere ticaret ve esnaf odaları gibi yerel maliye birimlerde uzman yardımcısı olarak görev yapabilmeleri mümkündür.
Muhasabe ve Finans Yönetimi bölümünden mezun olan kişiler serbest muhasebecilik veya mali müşavirlik de yapabilir. Kendi kurdukları şirketlerde çalışabilen bölüm mezunları özel olarak kurumların finansal bilançolarını çıkarır. Vergi işlemleri başta olmak üzere kurumların muhasebesini ve diğer mali işlerini idare etme görevinde de bulunabilir.