• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Muhallebili etimek

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte en kolay etimek tatlısı tarifi…



Çay saatlerinde ağzınızı tatlandırmak için yapabileceğiniz en pratik tatlılardan biri olan etimek tatlısı büyük küçük hemen herkesin en sevdiği tatlıdır. Çat kapı gelen bir misafire, ders çalışmaktan bunalmış çocuğunuza, sevdiğiniz biri ile yapacağınız sohbete ya da sadece siz film izlerken lezzetli bir atıştırmalık olarak yapabileceğiniz etimek tatlısı için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi haberimizde bulabilirsiniz…
Çocukluğumuzdan bu yana buzdolabını açıp gördüğümüz anda içimizde neşe uyandıran en güzel lezzetlerden biri olan etimek tatlısı popülerliğini hiç kaybetmedi. Etimek tatlısı yapılışının kolay olması sebebiyle de iyi bir tercihtir. İşte muhallebili etimek tatlısı için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi…

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ

-1 paket tuzsuz etimek
Şerbet için;
-1,5 bardak toz şeker
-2 bardak su
Muhallebi için;
-1 lt süt
– ½ bardak toz şeker
-1 bardak tereyağı
– 3 bardak tepeleme un
-2 bardak buğday nişastası ( mısır nişastasıyla da deneyebilirsiniz)
– 1 paket vanilya
Üzeri için;
-1 bardak süt
-1 paket krem şanti
-Süslemek için Antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi kullanabilirsiniz.

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Gerekli malzemeleri bir tencerenin içinde yaklaşık 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Dikdörtgen bir borcamda etimekleri yan yana dizin. Ardından şerbeti etimeklerin hepsi ıslanacak şekilde dökün. Ardından muhallebiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Derin bir tencerenin içinde sütü ve şekeri karıştırın. Üzerine unu, nişastayı ekleyin. Karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra etimeklerin üzerine muhallebileri yayabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.
 
Üst