Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

müdür atamalarında yaşanan skandallar

ALgos

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    27
Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür atamalarında yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Yandaş sendikaya üye olmayan okul müdürlerinin yaşadığı kıyım, tüm Türkiye’de eğitimcileri ayağa kaldırdı.

Ülke genelinde protesto eylemleri düzenlendi. Skandalların son örneklerinden biri de Bursa’da yaşandı. 10 Eylül 2014’te düzenlenen ‘Büyük eğitimci yürüyüşü’ne katılan 27 eğitimci, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet, kamu malına zarar vermek ve basit yaralama’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Eğitim hakkına ve eğitimciye sahip çıkmak için eğitimciler, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, ve Aktif Eğitim Sen öncülüğünde eylem yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen eğitimciler, yaptıkları basın açıklaması ile müdür kıyımına tepki gösterdi. Sloganlar atan öğretmenler ve sendika yetkilileri basın açıklamasının ardından toplu halde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne girerek yaşanan hukuksuzluğu görüşmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine sendika temsilcileri ve öğretmenler ile Çevik Kuvvet polisleri arasında arbede yaşandı. Bazı camlar kırıldı. Olayla ilgili cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Bursa 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Eyleme katılan 27 eğitimci hakkında, dava açıldı. Davayı çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de takip etti. Davanın ilk duruşması için Bursa Adliyesi’ne gelen eğitimciler slogan atarak yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, eğitim örgütlerinin yöneticilerinin sindirilmeye, susturulmaya çalışıldığını kaydetti. Davanın sanıkları arasında yer alan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç da “Bu madalyadır, onurdur, gurur kaynağıdır, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş ise “Eğitimdeki kıyımda Bursa’da görevi sona eren müdür sayısı ise 482 iken bu okul müdürlerinden 286 tanesinin görevine son verilmişti. Göreve iade davası açan bazı müdürler, davaları kazanmalarına rağmen başlatılmadan ikinci kez görevden alınmıştı.” diye konuştu. Hakimin mazeret bildirmesi üzerine dava ileri bir tarihe ertelendi.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Hükümet yeni yasa düzenlemesiyle okul müdürlerini hepsini kendinden olmayanı tasfiye etti..kendine yakın olan aynı sendike üyesi olan öğretmenleri müdür olarak atadı..
göreve başlar başlamaz eğitim düzeninde bir çok değişiklik yaptı ve olumsuz sonuçlar oldu .Eğitim düzeyi düştü..

Önemli konuyu bizlerle paylaştınız için teşekkürler@Algos..

ALgos

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    27
müdür atamaları yüzünden okullarda büyük sıkıntı oluştu ögretmen olarak başladıkalrı seneye müdür olarak devam ettiler ama ögrencilerini bıraktılar her zamanki gibi olan çocuklara oldu ögretmen degişikligi yüzünden madur oldular ögretmenlerine alşmaları zor oluyor bu atamaların sene başında veya sonunda olması lazım ögrenciler düşünülmeli.rica ederim:)

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Ehliyetsiz kişileri çocuklarımızı geleceği ile oynuyorlar .atam yaparlar sadece kendi çıkarları için önemli...bu düzen değişmeli..inanıyorum ki halkımız bu gidişata dur diyecektir..

Üst Alt