Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mitoloji Hakkında Bilinmeyenler

aLLien

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Haz 2016
  • Mesajlar
    253
  • MFC Puanı
    1
Mitoloji kelimesinin Türkçe karşılığı söylen bilim veya söylence bilimidir. Bozkurt, Ay, Yıldız, Su, Işık, Ateş ve Ağaç Türk mitolojisindeki önemli öğelerdendir. Eski Yunan’da “geçmişte söylenenlerin tekrar edilmesi” gibi bir anlam barındırmaktadır. Din veya bir halkın kültüründe; tanrılar, kahramanlar, evren ve insanın yaratılışına dair tüm sözlü ve yazılı birikimin ve bu efsanelerin doğuşlarını, anlamlarını yorumlayıp, inceleyen ve sınıflandıran çalışmalar bütünüdür. Mit sözcüğü gerçekte doğru olmayan bir hikaye veya anlatı için tercih edilir ve çoğunlukla bir yanlışlık, doğru olmayan unsur vurgusu barındırır. Eski-çağ tanrıları, yarı tanrıları ve kahramanlarının masalsı tarihini inceleyen bilim.

Genellikle Mitoloji denildiğinde akla sadece klasik Yunan mitolojisi gelmektedir ancak bir çok farklı coğrafyalar mitoloji kaynaklarına sahiptirler. Muthos ve Logos kelimelerinden oluşur. Eski Yunanca’da Muthos ağız ile söylenen söz, Logos ise bilmek, bilim anlamındadır. Dolayısıyla, ağızdan ağza aktarılan bu hikayeler, ayinler, geleneklerin bilimidir. Tanrıların nasıl oluştuğunu inceleyen Teogoni, evrenin nasıl oluştuğunu inceleyen Kozmogoni, insanın nasıl oluştuğunu inceleyen Antropogoni ve bütün bunların geleceğini inceleyen Eskatoloji olarak dörde ayrılır. Sadece Yunan tarihine dayandırılsa da; mitoloji, kelime anlamı olarak efsane, halk arasında anlatılan ya da kutsal kitaplarda geçen öyküsel anlatımlar da olarak tanımlanabilir.
 
Üst Alt