- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Misket Tatlısı
Malzemeler:
1 Adet Yumurta
1 Fincan Yoğurt
1 Fincan Margarin (Eritilmiş)
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Yeteri kadar Sıvıyağ
2 Fincan Pudra Şekeri
Yapılışı:
Geniş bir kapta yumurtayı, yoğurdu, eritilmiş margarini, karbonatı ve unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamura nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
Sıvıyağı tavaya alın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın yağın içine atın. Çevirerek kızartın.
Servis tabağına aldığınız kızarmış hamurların üzerine pudra şekeri serpin.
Soğutup servis yapın

Malzemeler:
1 Adet Yumurta
1 Fincan Yoğurt
1 Fincan Margarin (Eritilmiş)
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Yeteri kadar Sıvıyağ
2 Fincan Pudra Şekeri
Yapılışı:
Geniş bir kapta yumurtayı, yoğurdu, eritilmiş margarini, karbonatı ve unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamura nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
Sıvıyağı tavaya alın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın yağın içine atın. Çevirerek kızartın.
Servis tabağına aldığınız kızarmış hamurların üzerine pudra şekeri serpin.
Soğutup servis yapın