- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Kişi Sayısı : 5-6 Kişilik
Pişirme Süresi :8 dk ocakta
Malzemeler :
Basmati Pirinç (1 bardak),
Bezelye (1 bardak, konserve),
Mısır (yarım bardak, haşlanmış).
Taze soğan (3 adet),
Havuç (1 adet),
Yeşil zeytin (6 adet),
Maydanoz (1/4 demet),
Korneşan turşu (3 adet),
Tuz (1 çay kaşığı),
Karabiber (1/4 çay kaşığı),
Sızma zeytinyağı (4 yemek kaşığı),
Limon (2 adet),
Su (5 bardak)
Yapılışı :
İçine 5 bardak su koyarak kaynattığınız tencereye 1 bardak pirinci ilave edip haşlamaya bırakın. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet havucu oval cam bir kaba rendeleyin. 3 adet taze soğanı ince ince doğrayın ve havucun üzerine koyun. 3 adet korneşon turşuyu ince ince dilimleyerek küp küp doğrayın ve kaba alın.
6 adet yeşil zeytini ince ince dilimleyerek kaba alın. 1/4 demet maydanozu ince ince doğrayarak kaba aktarın.
Üzerine 1 bardak konserve bezelye ve yarım bardak haşlanmış mısır koyarak 2 adet limonun kabuğunu rendeleyip, limonların suyunu sıkın. Üzerine 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı dökerek, 1/4 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz serpin.
Haşlanan pirinçleri süzerek akan suyun altında iyice soğutun ve kaba ilave edin. Kabın içindeki tüm malzemeyi karıştırın ve servise hazır hale getirin.