Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Minimalist 10 Film Afişi

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,996
10. 101 Dalmatians / 101 Dalmaçyalı

101-dalmacyali-277x400.jpg

101 Dalmaçyalı filmini yeni nesil belki bilmez ama bizler önce çizgi filmini sonra da filmini izledik. (Yaşım ortaya çıkmadan hemen konuyu değiştireyim.)
Walt Disney yapımı seride 101 Dalmaçyalı’nın biraz aşk, biraz macera dolu hikayesini izledik.
Filmi sadece çizgilerle anlatmak isteseniz benekli köpek çizmeden ya da rakamları kullanmadan nasıl anlatırsınız? Ben anlatamam :) Minimal afişte kullanılan içi dik çizgi arasındaki kocaman yuvarlak bana sevimli dalmaçyalı beneklerini ve köpek burunlarını hatırlattı.

9. Pulp Fiction / Ucuz Roman

9-pulp-fiction-277x400.jpg

Quentin Tarantino’nun efsaneleşmiş filmi.. Herhalde izlemeyenimiz kalmamıştır.
IMDB tüm zamanların en iyi filmleri sıralamasında 4. sırada. 7 dalda Oscar ödülüne aday gösterilip, En İyi Orijinal Senaryo Oscarı’nı almış bir filmden bahsetmek ya da onu tanımlamak çok da kolay bir iş değil.
Minimal afişteki düz beyaz çizgi bana film boyunca Uma Thurman’ın elinden düşmeyen sigarayı hatırlattı. Aslında Uma Thurman’ı da düz beyaz çizgiye benzetebiliriz. Düz beyaz çizgi, Uma Thurman’ın filmde giydiği beyaz gömlekli haline benzetilebilir :)
8. Full Metal Jacket

8-full-metal-277x400.jpg

“Full Metal Jacket”, Amerikan piyade erlerinin kullandıkları, Full metal jacket bullet (“Tam metal kaplama mermi”) adlı bir tür mermiden gelmektedir.
Stanley Kubrick’in meşhur filmlerinden biridir ve izleyeni etkileyen bir film. Vietnam Savaş’ı sırasında Amerikan askerlerinin eğitimlerini, psikolojilerini ve bulundukları koşulları anlatan bir film.
Filmi izleyip de Lawrence’ın hikayesinden etkilenmeyeniniz var mı? Bence, minimal afiş Lawrence karakterini anlatıyor. Başında asker kaskı ve yüzündeki gülümseme… Afiş adeta onu anlatıyor.
7. Indiana Jones

7-indiana-jones-277x400.jpg

Filmde kullandığı kamçısı bile yüzbinlerce dolara satılan hayali film kahramanıdır kendisi. Bir çoğumuz bu adam sayesinde arkeolog olmak istedik :) Afişte bir yuvarlak ve hareket halindeki gibi görünen bir kare görüyoruz. Gözümün önüne gelen görüntü: güneş batıyor ve Indiana Jones atı ile bilinmez ufuklara gidiyor.
6. Tron

6-tron-277x400.jpg

Tron’u izlemeseniz bile orjinal afişini görmeniz minimal afişi kolaylıkla algılamanızı sağlayacaktır. Film boyunca ellerinden düşürmedikleri neon ışıklı yuvarlak zımbırtının çizgisel hali.. Zımbırtı dedim kusura bakmayın ama onun adı ne hakkaten?
5. Singin’ in the Rain

5-singing-in-the-rain-277x400.jpg

Listenin en eski ve müzikal tarzındaki tek filmi. O eski, naif, insanı mutlu eden filmlerinden. 1956 yapımı film benim en sevdiğim filmlerden biri. Aşık insanın, mutluluktan şuurunu kaybettiği bir dönem vardır. İşte onu en güzel anlatan da bu filmin o çok meşhur olmuş sahnesi.
Baş kahramanımız Don Lockwood sevgilisini evine bırakmış, bırakırken de bir buse ile gece sonlanmıştır. Mutluluktan yağmura rağmen dans eder ve şarkı söyler. O sahne için tıklayınız. Minimal afiş de bence cuk diye oturmuş.

4. Superman

4-superman-277x400.jpg

Çok idaalı konuşmayayım ama süper kahramanların en çok tanınanı herhalde Süperman’dir.
Türk versiyonu bile çekilmiş bir kahramandır :) “O bir kuş! Hayır. O bir uçak! Hayır hayır. O Süperman!” sözleri ile akıllarımıza kazınan, taytı yüzünden çok eleştirilen kahramanı minimal afişte hareketli bir kırmızı çizgi olarak görüyoruz. Süperman’ın renklerine sağdık kalınarak hazırlanan afiş bence çok güzel olmuş.

3. Jaws / Denizin Dişleri

3-jaws-277x400.jpg

Çocuk yaşlarımızda bilinçaltımızda derin izler bırakarak, hala açık denizlerde korkarak yüzmemizin tek nedeni Jaws denen deniz hayvanıdır. Çok mu lazımdı bu filmleri yapmanız, ha çok mu?!
Neyse..
Yüzerken kafamızın üstünde iki elimizi birleştirerek jaws gibi yapardık. Afişte ben çocukluğumu gördüm. Bir çocuk masumiyetiyle Jaws’ı çizmek istesem afişteki gibi çizerdim.

2. The Lord of the Rings / Yüzüklerin Efendisi

2-lord-of-the-rings-277x400.jpg

Benim “kıymetlimiisssss” bu filmdir. Her şeyi ile hastasıyım. Yüzüklerin Efendisi, tabiri caiz ise ihtişamlı bir yapıt. Karakterleri, kıyafetleri, yaratıkları ile gerçek bir emeğin, muazzam bir hayal gücünün ürünü. Anlatılanlar ne kadar afilli olsa da, ırklar, savaşlar, diller ne kadar karmaşık olsa da bütün olayların merkezinde aslında çok basit bir şey var. O da bir yüzük. Özel güçlerin bahşedildiği bu özel yüzük aslında çizimi ne kadar basit bir nesne. Minimalizm dediğimiz de bu değil mi işte?
1. Star Wars – Yıldız Savaşları

1-star-wars-episode4-277x400.jpg

Efsanevi Yıldız Savaşları serisini 1 numaraya koymasaydım herhalde linç edilirdim :)
Bazılarımız için Yıldız Savaşları sadece bir film değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı haline geldi. Gezi Parkı olaylarında dahi Darth Vader kostümlü insanlar gördük. Film daha önce hiç bilmediğimiz nesneleri kattı hayatımıza. Örneğin: ışın kılıcı diye bir nesne girdi hayatımıza :D

Yıldız Savaşları’nı en güzel bu şekilde anlatabilirdin sevgili Michal. Eline sağlık.

Üst Alt