-
-
-
- MFC Puanı
- 24
Ünal Aysal dün sabah Florya'ya gitti, federasyonun teklifini Fatih Terim'le değerlendirdi. Görüşmenin ardından TFF'ye, Terim, 9 aylığına milli takımın başına geçsin önerisi götürüldü. Demirören de bu teklifi kabul etti
Son günlerde Türkiyenin gündemine oturan Fatih Terim-milli takım söylentilerine son nokta kondu. Yıldırım Demirörenin evine önceki gün giderek burada bir görüşme yapan Fatih Terimin, ardından Ünal Aysalla Les Ottomans Otelde bir araya gelmesi bekleniyordu. Bu görüşme gerçekleşmeyince ikilinin arasında kriz olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak işin aslının böyle olmadığı dün ortaya çıktı. Ünal Aysalın, Fatih Terime jest yapmak için adres olarak Floryayı seçtiği, bu nedenle toplantının bir gün ertelendiği anlaşıldı. Aysal dün tesislere gitti. Bu jest tecrübeli çalıştırıcıyı fazlasıyla sevindirdi. İkilinin yaptığı görüşmenin ardından yol haritası belirlendi.
Finallere kalırsa...
Buna göre Fatih Terim, Dünya Kupası grup elemelerinde kalan 4 maçta takımın başına geçmeyi kabul etti. Ayrıca mayıs ayına kadar da TFFye milli takım konusunda danışmanlık yapmayı ve bu süre zarfında ücret almak istemediğini iletti. Yıldırım Demirören, Galatasaray cephesinden gelen bu öneriyi kurmaylarıyla görüştü. Ardından teklifi kabul etti. Varılan uzlaşma gereği Fatih Terim, önümüzdeki 4 maçta takımın başında olacak. Ay-Yıldızlılar, Dünya Kupasına gitmeyi başarırsa Brezilyada da milli takıma önderlik edecek. Eğer finallere gidilmezse, Terim mayıs ayında görevden ayrılacak.
Görev kutsaldır, kaçılmaz
Fatih Terim dün akşam TFF binasında 1 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Teknik adamın ilk sözleri, Görev kutsaldır, kaçılmaz oldu
TFF-Galatasaray-Fatih Terim üçgeninde gün boyu süren görüşmelerin finalinde resmi imzalar atıldı. Terim akşam saatlerinde TFF binasında Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törenle resmen görev başı yaptı. Teknik adam, imza sonrası ilk mesajlarını da aktardı. Terim, Milli görev kutsaldır, kaçılmaz. Konu ülke, bayrak olunca yapacak bir şeyimiz kalmıyor. Kenetlenmeliyiz. Her şeyi son saniyeye kadar kovalayacağız diye konuştu. Üçüncü kez A Milli Takımın başına geçen Terim şunları söyledi: Teşhisi koyup, çok çabuk çalışma niyetindeyiz. Esas hedef büyük bir organizasyondur ancak Dünya Kupasını sonuna kadar kovalayacağız. Anlaşmamız, Dünya Kupasına gitmenin çok ötesinde bir hikaye. Bana olan güvenlerinden dolayı sayın başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum.
Hocamız ücret istemiyor
İmza töreninin başında konuşan Yıldırım Demirören ise, Verdikleri destekten dolayı Sayın Ünal Aysal ve yönetimine teşekkür ederim. Hocamız ısrarla bizden ücret talep etmiyor ancak her emeğin bir bedeli vardır. Yönetim olarak oturup, düşüneceğiz ifadesini kullandı.
Emir büyük yerden demiştik
Milli takımda 48 saat içinde hızlı gelişmeler yaşandı. Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın milli takımın başında Fatih Terimi görmek istediğini FANATİKten öğrendi. Başbakanın isteği sonrası TFF önce Galatasarayla, ardından Terimle temasa geçti. Ve İmparator, Ay Yıldızlıların yeni patronu oldu.
Terim: Ancak kovulursam...
Fatih Terimin, A Milli Takımla 1 yıllık da olsa sözleşme imzalaması camiayı oldukça tedirgin etti. Özellikle taraftarlar, İmparatorun mayıs ayı sonunda Cim Bomla bağlarını koparmasından korkuyor. Ancak Terim dün akşam attığı imza sonrası kendisine ulaşanların yüreğine su serpti. Camianın ileri gelenlerinin telefon üstüne telefon açtığı teknik adam, herkese aynı yanıtı verdi: Sakin olun. Üzülmeyin. Bu milli bir dava, reddedilemez. Sadece 4 maç için milli takım görevini kabul ettim. Ben Galatasaraylıyım. Ancak kovarlarsa Galatasaraydan ayrılırım. Fatih Terimin ayrıca bugün bir basın toplantısı düzenleyerek detaylı bir bilgilendirme yapması da bekleniyor.
Not; Sağda ve Solda bulunan kişiler, Türk Futbolunun Kabuslarıdır. Bu sığ düşünce yapısına sahip kişilerin kendi egolarını tatmin etme çabaları yüzünden 20 yıl geriye götürdükleri futbolumuz umarım kısa zamanda bu kirli ellerden kurtulur!.