Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Millet Gazetesi’nde kayyum talimatları!

Elif

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    359
Kayyumun atadığı yayın müdürü Şekerci: Müslümanların yönettiği bir gazetede olması gerekenler olacak.

sekerci-671.jpg

Millet Gazetesine kayyumlar tarafından Genel Yayın Koordinatörü olarak atanan Hüseyin Yahya Şekerci, gazete çalışanlarıyla ilk toplantısını “Bereket Duası” okuyarak yaptı. Şekerci, çalışanlarla tanışmadan doğrudan emirler verdi ve, “Bundan sonra itikadi herhangi bir program içerecek hiç bir kelimeye ifadeye yer vermeyeceğiz. Yaratmak, olacak gibi kelimeler kullanmayacağız. Magazin sayfalarımız ya tamamen kalkacak ya da ehlileştirilecek. Müslümanların yönettiği bir gazetede olması gerektiği gibi olacak. Ayrıca facia, katliam gibi insanları korkuya umutsuzluğa sevk eden kelimeler de olmayacak” dedi.

“ANKARA’DAKİ KATLİAM DEĞİL Mİ?”

Bunun üzerine bir çalışan, “Ankara’da 100 kişi öldürüldü. Ben buna katliam derim ve böyle de yazmaya devam ederim” deyince Şekerci, “O senin yorumun. Orada 102 insan öldürüldü. Öldürüldüyse “öldürüldü” diyeceğiz. Katletmek kelimesi fecaat de içerir. Katliam sizin yorumunuzdur” dedi.

“BEN NE DİYORSAM O”

İpek Medya Grubuna atanan kayyumların Bugün ve Millet Gazetesi çalışanlarının polis zoruyla dışarı attırmasının ardından, Millet Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğüne getirilen Şekerci, gazete çalışanlarıyla yaptığı ilk toplantıda, tartışmaya girdiği her ismi adeta fişleme şeklinde not aldırırken, kızgınlığının dozu arttıkça kurum içindeki polisleri de yanına çağırdı.

Kendini Haber editörü olarak tanıtan Murat Koparan isimli kişi de, tartışmaya giren çalışanların isimlerini tek tek not aldı. Şekerci, “Bundan sonra ben ne diyorsam o” dediği toplantıda, çalışanlara “itikada uygun kelimeler” kullanılacağını da dikte etti.

Üst Alt