Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Milföy Hamurlu Mumyalar

Loony

İnsan insanı, Ya tamamlayamadı, Ya tam'anlayamadı.
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    16 Eyl 2014
  • Mesajlar
    1,713
  • MFC Puanı
    6
Malzemeler
1 kutu milföy hamuru
6 dondurma külahı
1 tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı süt ve krema
1 su bardağı erimiş beyaz çikolata
12 tane göz için yuvarlak çikolata parçası


Hazırlanışı
1- Fırını 200 dereceye ayarlayın.

2- Alüminyum folyo ile kaplı kornet külahlarının üzerine hafifçe yağ sıçratın.

3- Milföy hamurlarını 6 adet ince uzun şekilde kesin.

4- Hamurları kornet külahlara 4. Aşamadaki gibi sarın, bir tepsi içerisinde fırına sürün. 12-14 dk kızarana kadar pişirin.

5- Bir mikserle süt kremasını ve tere yağını 2 dk. boyunca karıştırın. İyice karıştırarak 1 fincan toz şeker ilave edin.

6- Biraz daha süt ve vanilya ekleyerek 2 dk daha karıştırın.

7- Yapılan karışımı (**) Piping Bag‘a koyarak koniler çıkarılmış bir şekilde hamurun içine sıkın. Krema soğuyana kadar bekleyin.

8- Soğuyunca eritilmiş beyaz çikolatayı soğuk hamurun üzerine rastgele şeritler halinde serpin. Üzerine çikolatayla göz yapın. (İsterseniz bu gözler bazı pastahanelerde satılıyor oradan direk alıp koya bilirsiniz.)

9- Servis yapacağınız ana kadar, erimeyi önlemek için hamurları buz dolabında saklayın.

Servis yapacağınız zaman çıkarın ve soğuk servis yapın.
 
Üst Alt