-
- Üyelik Tarihi
- 16 Eyl 2014
-
- Mesajlar
- 1,713
-
- MFC Puanı
- 6
Malzemeler
1 kutu milföy hamuru
6 dondurma külahı
1 tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı süt ve krema
1 su bardağı erimiş beyaz çikolata
12 tane göz için yuvarlak çikolata parçası
Hazırlanışı
1- Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2- Alüminyum folyo ile kaplı kornet külahlarının üzerine hafifçe yağ sıçratın.
3- Milföy hamurlarını 6 adet ince uzun şekilde kesin.
4- Hamurları kornet külahlara 4. Aşamadaki gibi sarın, bir tepsi içerisinde fırına sürün. 12-14 dk kızarana kadar pişirin.
5- Bir mikserle süt kremasını ve tere yağını 2 dk. boyunca karıştırın. İyice karıştırarak 1 fincan toz şeker ilave edin.
6- Biraz daha süt ve vanilya ekleyerek 2 dk daha karıştırın.
7- Yapılan karışımı (**) Piping Bag‘a koyarak koniler çıkarılmış bir şekilde hamurun içine sıkın. Krema soğuyana kadar bekleyin.
8- Soğuyunca eritilmiş beyaz çikolatayı soğuk hamurun üzerine rastgele şeritler halinde serpin. Üzerine çikolatayla göz yapın. (İsterseniz bu gözler bazı pastahanelerde satılıyor oradan direk alıp koya bilirsiniz.)
9- Servis yapacağınız ana kadar, erimeyi önlemek için hamurları buz dolabında saklayın.
Servis yapacağınız zaman çıkarın ve soğuk servis yapın.
1 kutu milföy hamuru
6 dondurma külahı
1 tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı süt ve krema
1 su bardağı erimiş beyaz çikolata
12 tane göz için yuvarlak çikolata parçası
Hazırlanışı
1- Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2- Alüminyum folyo ile kaplı kornet külahlarının üzerine hafifçe yağ sıçratın.
3- Milföy hamurlarını 6 adet ince uzun şekilde kesin.
4- Hamurları kornet külahlara 4. Aşamadaki gibi sarın, bir tepsi içerisinde fırına sürün. 12-14 dk kızarana kadar pişirin.
5- Bir mikserle süt kremasını ve tere yağını 2 dk. boyunca karıştırın. İyice karıştırarak 1 fincan toz şeker ilave edin.
6- Biraz daha süt ve vanilya ekleyerek 2 dk daha karıştırın.
7- Yapılan karışımı (**) Piping Bag‘a koyarak koniler çıkarılmış bir şekilde hamurun içine sıkın. Krema soğuyana kadar bekleyin.
8- Soğuyunca eritilmiş beyaz çikolatayı soğuk hamurun üzerine rastgele şeritler halinde serpin. Üzerine çikolatayla göz yapın. (İsterseniz bu gözler bazı pastahanelerde satılıyor oradan direk alıp koya bilirsiniz.)
9- Servis yapacağınız ana kadar, erimeyi önlemek için hamurları buz dolabında saklayın.
Servis yapacağınız zaman çıkarın ve soğuk servis yapın.