Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Migrene İyi Gelen Çaylar Nelerdir ?
Ataklar halinde gelen migren ağrıları orta şiddette veya şiddetlidir. Kişinin gün içindeki aktivitelerini engeller. Migreni tetikleyen yağlı yiyeceklerden kahve, şarap gibi içeceklerden uzak durmak ağrıları hafifletebilir. Bunun yanı sıra migren ağrılarını bitkisel otlardan elde edilen çaylarla hafifletmek mümkündür.
Biberiye: Baş ağrılarına iyi gelen bitkilerden biri biberiyedir. 25 gram biberiye 1 litre kaynar suya atılarak 10 dakika dinlendirilir. Baş ağrısı olduğu zamanlarda bir bardağı soğuk halde tüketilmelidir.
Çarkıfelek Çiçeği: Sakinleştirici özelliği ile sinirsel nedenli baş ağrılarına çok iyi gelir. Çiçeğinden 30-35 gram 1 litre soğuk suya katılır, ağır ateşte 10 dakika kaynatılır. Bir süre dinlendirilip baş ağrısı olduğunda bir fincan içilir.
Cayenne Biberi: Kişinin ağrı eşiğini yükseltir. Ağrı eşiği yükselen hasta ağrıya karşı daha az duyarlı hale gelecektir. Cayenne biberinin bir tutamı sıcak suda bir süre dinlendirdikten sonra balla tatlandırılarak tüketilebilir.
Kekik: 1 su bardağı kaynar suya 2-3 gram kekik eklenerek 10 dakika dinlendirilir. Ağrı zamanında bir bardak içilir.
Defne, Oğulotu ve Fesleğen: Bu üç ot 2 su bardağı kaynar suyun içine atılarak 15 dakika demlenir. Bu karışım günde 2-3 bardak içilebilir. Düzenli olarak en az bir ay içmeye devam edilmelidir.
Kediotu Kökü: 1 bardak kaynar suya 4-12 gram kediotu kökü konulur ve 10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Anason: 1 bardak kaynar suya 2-4 gram anason konulur. 10 dakika dinlendirilip günde 3 bardak içilir.
Oğulotu yaprağı: 1 bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğulotu yaprağı konulur ve günde 3 bardak tüketilir.
Ihlamur: Migren ağrılarında, sıcak olarak içilen ıhlamur kan damarlarını gevşetir. Baş ağrısını önler.
Lavanta Çiçeği: Antiseptik bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği ile rahatlamaya yardımcı olur. 6 gram lavanta çiçeği 1 litre kaynar suya atılır ve üstü sıkıca kapatılır. 5 dakika bekledikten sonra günde 2 veya 3 kez tüketilebilir.
Bitkisel çaylar baş ağrılarını hafifletir ve sakinlik verir. Migren hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalıdır. İlaçlarına ek önerilen bitki çaylarını tüketerek ağrılarını hafifletebilirler.
Ataklar halinde gelen migren ağrıları orta şiddette veya şiddetlidir. Kişinin gün içindeki aktivitelerini engeller. Migreni tetikleyen yağlı yiyeceklerden kahve, şarap gibi içeceklerden uzak durmak ağrıları hafifletebilir. Bunun yanı sıra migren ağrılarını bitkisel otlardan elde edilen çaylarla hafifletmek mümkündür.
Biberiye: Baş ağrılarına iyi gelen bitkilerden biri biberiyedir. 25 gram biberiye 1 litre kaynar suya atılarak 10 dakika dinlendirilir. Baş ağrısı olduğu zamanlarda bir bardağı soğuk halde tüketilmelidir.
Çarkıfelek Çiçeği: Sakinleştirici özelliği ile sinirsel nedenli baş ağrılarına çok iyi gelir. Çiçeğinden 30-35 gram 1 litre soğuk suya katılır, ağır ateşte 10 dakika kaynatılır. Bir süre dinlendirilip baş ağrısı olduğunda bir fincan içilir.
Cayenne Biberi: Kişinin ağrı eşiğini yükseltir. Ağrı eşiği yükselen hasta ağrıya karşı daha az duyarlı hale gelecektir. Cayenne biberinin bir tutamı sıcak suda bir süre dinlendirdikten sonra balla tatlandırılarak tüketilebilir.
Kekik: 1 su bardağı kaynar suya 2-3 gram kekik eklenerek 10 dakika dinlendirilir. Ağrı zamanında bir bardak içilir.
Defne, Oğulotu ve Fesleğen: Bu üç ot 2 su bardağı kaynar suyun içine atılarak 15 dakika demlenir. Bu karışım günde 2-3 bardak içilebilir. Düzenli olarak en az bir ay içmeye devam edilmelidir.
Kediotu Kökü: 1 bardak kaynar suya 4-12 gram kediotu kökü konulur ve 10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Anason: 1 bardak kaynar suya 2-4 gram anason konulur. 10 dakika dinlendirilip günde 3 bardak içilir.
Oğulotu yaprağı: 1 bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğulotu yaprağı konulur ve günde 3 bardak tüketilir.
Ihlamur: Migren ağrılarında, sıcak olarak içilen ıhlamur kan damarlarını gevşetir. Baş ağrısını önler.
Lavanta Çiçeği: Antiseptik bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği ile rahatlamaya yardımcı olur. 6 gram lavanta çiçeği 1 litre kaynar suya atılır ve üstü sıkıca kapatılır. 5 dakika bekledikten sonra günde 2 veya 3 kez tüketilebilir.
Bitkisel çaylar baş ağrılarını hafifletir ve sakinlik verir. Migren hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalıdır. İlaçlarına ek önerilen bitki çaylarını tüketerek ağrılarını hafifletebilirler.