-
-
-
- MFC Puanı
- 29,224
EDİRNEnin Havsa İlçesine bağlı Köseömer Köyünde 34 yaşındaki Tuncay Yavuz, 5 yıldır aşkına karşılık vermediğini öne sürdüğü 43 yaşındaki akrabası Rahime Yaşarı anne ve babasının mezarı başında dua ederken av tüfeğiyle öldürdü.
Havsa İlçesine 18 kilometre uzaklıktaki 340 nüfuslu köyde çiftçilik yapan makine mühendisliği mezunu Tuncay Yavuz, dün öğle saatlerinde 5 yıldır aşık olduğu ve kendisine karşılık vermeyen akrabası Rahime Yaşarı takip etti. Yaşarı köy mezarlığında anne ve babasına ait mezarın başında dua ederken gören Yavuz, konuşmak için yanına gitti. aşkını ilan eden Yavuz yine karşılık alamayınca yanında getirdiği av tüfeğini doğrultup "seni öldürürüm" diye tehdit etti. Bunu önemsemeyen Rahime Yaşar, "Şaka yapıyorsun, sen beni öldüremezsin" diye karşılık verince önce ayaklarına ardından da göğsüne ateş etti.
"RAHİMEYİ MEZARLIKTA ÖLDÜRDÜM"
Ardından köy meydanından rastladığı bir tanıdığının aracıyla Havsa İlçesine giden Tuncay Yavuz, Jandarma Karakolunda Rahime Yaşarı mezarlıkta öldürdüğünü itiraf ederek teslim oldu. Jandarma ekipleri köy muhtarı Feyzullah Açıkgözü arayıp mezarlığı kontrol etmesini istedi. Muhtar Açıkgöz mezarlığa girdiğinde annesi ve babasının mezarı başında Rahime Yaşarı ölü olarak buldu.
Alınan ilk ifadesinde 5 yıldır aşık olduğu Rahime Yaşarın kendisini hiçbir zaman istemediğini anlatan katil zanlısı Tuncay Yavuz, "5 yıldır benimle olması için konuşmaya çalışıyorum ama beni hiçbir zaman istemedi. Ben ona aşık oldum. Dün de mezarlığa kadar takip ettim. Yeniden konuşmak istedim, hatta seni öldürürüm dedim. Ama bana inanmadı ve öldüremezsin beni dedi. Daha sonra bende av tüfeğiyle ateş ettim. Sonra da jandarmaya gelip teslim oldum. Pişmanım" dedi.
Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Yavuz, girişte gazetecilerin "Neden öldürdün?" sorusuna "Söyleyeceğim bir şey yok, pişmanım" diye cevapladı. Savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanan Tuncay Yavuz, Edirne Kapalı cezaevine konuldu.
Alınan ilk ifadesinde 5 yıldır aşık olduğu Rahime Yaşarın kendisini hiçbir zaman istemediğini anlatan katil zanlısı Tuncay Yavuz, "5 yıldır benimle olması için konuşmaya çalışıyorum ama beni hiçbir zaman istemedi. Ben ona aşık oldum. Dün de mezarlığa kadar takip ettim. Yeniden konuşmak istedim, hatta seni öldürürüm dedim. Ama bana inanmadı ve öldüremezsin beni dedi. Daha sonra bende av tüfeğiyle ateş ettim. Sonra da jandarmaya gelip teslim oldum. Pişmanım" dedi.
Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Yavuz, girişte gazetecilerin "Neden öldürdün?" sorusuna "Söyleyeceğim bir şey yok, pişmanım" diye cevapladı. Savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanan Tuncay Yavuz, Edirne Kapalı cezaevine konuldu.
5 YIL ÖNCE BOŞANDI
Karşılıksız aşk cinayeti ikilinin yaşadığı Köseömür Köyünde de şaşkınlık yarattı. Tuncay Yavuzun akrabası Rahime Yaşarı öldürdüğü haberleri üzüntü yaratırken, köy muhtarı Feyzullah Açıkgöz, aralarında gönül ilişki olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, "Aralarında ne olduğunu tam bilmiyorduk ama tartışıp kavga ettiklerini biliyoruz. Rahime Yaşar 5 yıl önce eşinden ayrıldı. Ailesine ait evde kalıyordu. Biraz serbest gezip dolaştığı için Tuncay onu uyarıyordu. Ben bunu gönül ilişkisi yerine akrabasını koruma duygusu olarak anlamıştım. Neden öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.
TALİBİNİ SİLAHLA YARALAMIŞ
Öldürülen Rahime Yaşarın kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği Tuncay Yavuz için daha önce 3er aylık 3 kez mahkemeden koruma kararı aldırdığı ve evine yaklaşmasını yasaklattığı ortaya çıktı. Yavuzun 5 yıl önce de Rahime Yaşara evlenmek için talip olan bir kişiyi tabanca ile bacağından yaraladığı ve ardından mahkeme tarafından verilen 3 yıl 6 ay hapis cezanının ertelendiği öğrenildi.
ÖLDÜĞÜ YERDE TOPRAĞA VERİLDİ
Annesi Fatma Yaşar ile babası HASAN Yaşarın mezarı başında hayatını kaybeden Rahime Yaşar da yanlarında açılan mezarda toprağa verildi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
Milliyet