OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
2 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 adet kuru kayısı (arzuya göre)
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet portakal veya limonun rendelenmiş kabuğu
Hamur için:
1 paket margarin
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
Dört buçuk su bardağı un
Üzerine:
Pudraşekeri
Meyveli Kurabiye Yapılışı
ELMANIN ve havucun kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyelim ve tencereye aktaralım. Üzerine tozşekeri, tavla zarı iriliğinde doğranmış kayısıları ve kuru üzümleri ekleyelim. Rendelenmiş meyveyi, suyunu bırakıp çekene dek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp, içine iri dövülmüş fındık veya cevizi, tarçını, portakal veya limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, hamur yoğurma kabına alalım. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, elimizle yoğuralım. Kabartma tozunu, tozşekeri ve unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. 1 Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle 3 milimlik bir kalınlık elde edene dek inceltelim. 2 Hamurun yarısına meyveli iç koyup, diğer yarısını üzerine kapatalım. Hamurun kenarlarını bastıralım. Margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin altı üstü beyaz kalacak biçimde, sadece kuruyana dek (hamur kıvamını kaybedene dek) pişirelim. 3 Fırından alır almaz üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapalım.
2 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 adet kuru kayısı (arzuya göre)
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet portakal veya limonun rendelenmiş kabuğu
Hamur için:
1 paket margarin
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
Dört buçuk su bardağı un
Üzerine:
Pudraşekeri
Meyveli Kurabiye Yapılışı
ELMANIN ve havucun kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyelim ve tencereye aktaralım. Üzerine tozşekeri, tavla zarı iriliğinde doğranmış kayısıları ve kuru üzümleri ekleyelim. Rendelenmiş meyveyi, suyunu bırakıp çekene dek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp, içine iri dövülmüş fındık veya cevizi, tarçını, portakal veya limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, hamur yoğurma kabına alalım. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, elimizle yoğuralım. Kabartma tozunu, tozşekeri ve unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. 1 Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle 3 milimlik bir kalınlık elde edene dek inceltelim. 2 Hamurun yarısına meyveli iç koyup, diğer yarısını üzerine kapatalım. Hamurun kenarlarını bastıralım. Margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin altı üstü beyaz kalacak biçimde, sadece kuruyana dek (hamur kıvamını kaybedene dek) pişirelim. 3 Fırından alır almaz üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapalım.