- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Meyveler ve Yararları / Kuru meyvelerin yararları - meyve-sebze ve yararları
Meyveler ve Yararları / Kuru meyvelerin yararları - meyve-sebze ve yararları
Meyveler ve Yararları
Hangi meyve neye iyi gelir? Hangi hastalık için nelerin karışımları önerilir? İşte cevapları:
Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı... Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların "İyileşmesi mucize olur" dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi. Ve reçetelerini "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta topladı. İşte bazılarının mucizevi yararları:
ŞEFTALİ
* C vitamini
* Potasyum
* A vitamini
* B3 vitamini
* Folik Asit
* Kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı korur,
* Sindirim sistemini çalıştırır hazmı kolaylaştırır,
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar,
* İdrar sökücüdür.
KAYISI
* A vitamini
* Potasyum
* B3 vitamini
* Betakaroten
* Betakaroten, kanserin,özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır,
* İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır,
* Kan yapıcı,cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır,
* Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir,
* Kansızlığa iyi gelir,
* Sinirleri gevşetip uyku verir.
VİŞNE
* Karbonhidrat
* A vitamini
* Potasyum
* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir,
* Diyareyi keser,idrar söktürücü özelliği vardır,
* Ateş düşürür,susuzluğu giderir.
PORTAKAL
* C vitamini
* Karbonhidrat
* Potasyum
* Folik Asit
* Bioflavin
* Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalıkları ve felçten korur,
* Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller,
* Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar,
* İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır,
* Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
* İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.Aynı zaman da potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması da önler,
* Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar,
* Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar,
* Safra salgısını arttırır.
MUZ
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit
* Kalbe ve kas sistemine yararlı,
* Yorgunluğu ve ishali giderici özelliği vardır,
* Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir,
* Uykuyu düzene sokar,
* Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur,
* Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır,
* Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir.
GREYFURT
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit
* C vitamini
* Sindirimi uyarır,
* Diş etlerinin kanamasını azaltır,
* Soğuk algınlığına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır,
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır,
* Tansiyonu dengeler,
* İdrar sökücü özelliği vardır.
ELMA
* Karbonhidrat
* Lif
* Potasyum
* B3 vitamini
* Pektin
* Böbreklerin temizlenmesine yarar,
* Baş ağrısına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Yüksek tansiyonu düşürür,
* Kan şekerini kontrol altında tutar,
* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
* Uykusuzluğa iyi gelir,
* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
* Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
* Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
* Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir.
ÇİLEK
* Karbonhidrat
* Lif
* Demir
* Potasyum
* B3 vitamini
* Folik asit
* C vitamini
* Sigara dumanının etkilerini azaltır,
* Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır,
* Kansere yakalanma riskini azaltır,
* Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir,
* Sakinleştirici etkisi vardır,
* Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,
* Yüksek ateşi düşürür,
* Suyuyla gargara yapılırsa diş taşlarının oluşmasını engeller,
* Cilde canlılık kazandırır.
ANANAS
* Potasyum
* A vitamini
* C vitamini
* Kalsiyum
* Magnezyum
* Fosfor
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar,
* Sindirimi kolaylaştırır,
* İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir.
MANGO
* A vitamini
* C vitamini
* E vitamini
* Demir
* Böbreklere faydalıdır,
* Kanı temizler,
* Sindirimi hızlandırır,
* Asitli yiyecekleri nötralize eder.
PAPAYA
* A vitamini
* C vitamini
* Sindirimi kolaylaştırır,
* Vücutta parazitlere karşı savaşır,
* Kansere karşı koruyucu etkisi vardır,
* Bağırsaklarda oluşan gazı alarak genel anlamda bağırsakları temizler.
* Belirtilen vitamin ve mineraller, seçilen meyvelerde yoğun şekilde bulunmaktadır. Bu meyveler birçok farklı vitamin ve mineral içerseler de, bunların yoğunluğu ikinci planda kaldığından, burada hepsine yer verilmemiştir.
Meyveler ve Yararları / Kuru meyvelerin yararları - meyve-sebze ve yararları
Meyveler ve Yararları
Hangi meyve neye iyi gelir? Hangi hastalık için nelerin karışımları önerilir? İşte cevapları:
Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı... Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların "İyileşmesi mucize olur" dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi. Ve reçetelerini "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta topladı. İşte bazılarının mucizevi yararları:
ŞEFTALİ
* C vitamini
* Potasyum
* A vitamini
* B3 vitamini
* Folik Asit
* Kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı korur,
* Sindirim sistemini çalıştırır hazmı kolaylaştırır,
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar,
* İdrar sökücüdür.
KAYISI
* A vitamini
* Potasyum
* B3 vitamini
* Betakaroten
* Betakaroten, kanserin,özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır,
* İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır,
* Kan yapıcı,cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır,
* Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir,
* Kansızlığa iyi gelir,
* Sinirleri gevşetip uyku verir.
VİŞNE
* Karbonhidrat
* A vitamini
* Potasyum
* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir,
* Diyareyi keser,idrar söktürücü özelliği vardır,
* Ateş düşürür,susuzluğu giderir.
PORTAKAL
* C vitamini
* Karbonhidrat
* Potasyum
* Folik Asit
* Bioflavin
* Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalıkları ve felçten korur,
* Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller,
* Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar,
* İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır,
* Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
* İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.Aynı zaman da potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması da önler,
* Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar,
* Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar,
* Safra salgısını arttırır.
MUZ
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit
* Kalbe ve kas sistemine yararlı,
* Yorgunluğu ve ishali giderici özelliği vardır,
* Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir,
* Uykuyu düzene sokar,
* Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur,
* Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır,
* Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir.
GREYFURT
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit
* C vitamini
* Sindirimi uyarır,
* Diş etlerinin kanamasını azaltır,
* Soğuk algınlığına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır,
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır,
* Tansiyonu dengeler,
* İdrar sökücü özelliği vardır.
ELMA
* Karbonhidrat
* Lif
* Potasyum
* B3 vitamini
* Pektin
* Böbreklerin temizlenmesine yarar,
* Baş ağrısına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Yüksek tansiyonu düşürür,
* Kan şekerini kontrol altında tutar,
* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
* Uykusuzluğa iyi gelir,
* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
* Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
* Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
* Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir.
ÇİLEK
* Karbonhidrat
* Lif
* Demir
* Potasyum
* B3 vitamini
* Folik asit
* C vitamini
* Sigara dumanının etkilerini azaltır,
* Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır,
* Kansere yakalanma riskini azaltır,
* Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir,
* Sakinleştirici etkisi vardır,
* Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,
* Yüksek ateşi düşürür,
* Suyuyla gargara yapılırsa diş taşlarının oluşmasını engeller,
* Cilde canlılık kazandırır.
ANANAS
* Potasyum
* A vitamini
* C vitamini
* Kalsiyum
* Magnezyum
* Fosfor
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar,
* Sindirimi kolaylaştırır,
* İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir.
MANGO
* A vitamini
* C vitamini
* E vitamini
* Demir
* Böbreklere faydalıdır,
* Kanı temizler,
* Sindirimi hızlandırır,
* Asitli yiyecekleri nötralize eder.
PAPAYA
* A vitamini
* C vitamini
* Sindirimi kolaylaştırır,
* Vücutta parazitlere karşı savaşır,
* Kansere karşı koruyucu etkisi vardır,
* Bağırsaklarda oluşan gazı alarak genel anlamda bağırsakları temizler.
* Belirtilen vitamin ve mineraller, seçilen meyvelerde yoğun şekilde bulunmaktadır. Bu meyveler birçok farklı vitamin ve mineral içerseler de, bunların yoğunluğu ikinci planda kaldığından, burada hepsine yer verilmemiştir.