Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Meşhur Çubuk Turşusu

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
xcuq8z.jpg
ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik )​
Malzemeler:
* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 10-15 diş sarımsak
* 2 su bardağı sirke
* Defne yaprağı yada dereotu​
Yapılışı;
1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.
3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.​
4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.
 
Üst Alt