OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Yarım lt süt
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk çorba kaşığı un
75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker
3 adet mandalina
BİR tencerede süt, bir buçuk çorba kaşığı nişasta, bir buçuk çorba kaşığı un ve tozşekeri karıştırıp, tencereyi ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Muhallebiyi ikiye bölüp ayrı kaplara koyun. Mandalinaların suyunu sıkıp, bu suyu muhallebinin yarısına karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe ıslatın, kaselere bir yandan mandalinalı pudingi, diğer yandan sade pudingi koyun. Mermer görüntüsü alması için bir çatalla daireler çizerek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Donunca, arzuya göre kaseleri ters çevirerek servis yapın.
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk çorba kaşığı un
75 gram (5 çorba kaşığı) tozşeker
3 adet mandalina
BİR tencerede süt, bir buçuk çorba kaşığı nişasta, bir buçuk çorba kaşığı un ve tozşekeri karıştırıp, tencereyi ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Muhallebiyi ikiye bölüp ayrı kaplara koyun. Mandalinaların suyunu sıkıp, bu suyu muhallebinin yarısına karıştırın. Küçük boy kaseleri hafifçe ıslatın, kaselere bir yandan mandalinalı pudingi, diğer yandan sade pudingi koyun. Mermer görüntüsü alması için bir çatalla daireler çizerek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Donunca, arzuya göre kaseleri ters çevirerek servis yapın.