- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 4-5 dal taze soğan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
- Dereotu, maydanoz, nane, pulbiber, karabiber, kekik tuz
- Limon suyu veya nar ekşisi
- Haşlanmış lahana veya asma yaprakları
- Yeteri kadar su
Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.