Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

melancholia’nın aşure tarifi :)

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Tarif ve fotoğraf bana ait

Malzemeler

3 su bardağı aşurelik buğday
1 bucuk su bardağı nohut
1 buçuk su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 paket kuş üzümü
6 adet kuru incir
1 su bardağı fındık
3 buçuk litre su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, sunuyu aldım)
portakal kabuğu rendesi ( 2 portakalı rendeliyorum)

Üzeri için;

fındık
ceviz
nar
badem
antep fıstığı
toz tarçın
kuru incir
kuru kayısı

Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.).

Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve 2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip 15dk kadar kaynatın.

Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.

Tek tek kaselere bölüştürün.

Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, antep fıstığı, badem, kuru incir, kuru kayısı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Aşure pişirirken toplamda 3 lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı kullandım ben. Siz az şekerli seviyorsanız, 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun :s26

Selinay

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -2
Aşure mi sanat eseri mi bitanem. Harika gözüküyor allah kabul etsin

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
Teşekkür ederim arkadaşlar hepimizin evinden bereket eksik olmasın.

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,248
melancholia biri yer biri bakar kıyamet ondan koparmıs :) şu gariban forumdaslarınada 1 kase versen :(

Üst Alt