Rapunzel
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- -445
Tarif ve fotoğraf bana ait
Malzemeler
3 su bardağı aşurelik buğday
1 bucuk su bardağı nohut
1 buçuk su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 paket kuş üzümü
6 adet kuru incir
1 su bardağı fındık
3 buçuk litre su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, sunuyu aldım)
portakal kabuğu rendesi ( 2 portakalı rendeliyorum)
Üzeri için;
fındık
ceviz
nar
badem
antep fıstığı
toz tarçın
kuru incir
kuru kayısı
Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.).
Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve 2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip 15dk kadar kaynatın.
Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.
Tek tek kaselere bölüştürün.
Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, antep fıstığı, badem, kuru incir, kuru kayısı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşure pişirirken toplamda 3 lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı kullandım ben. Siz az şekerli seviyorsanız, 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :s26
Malzemeler
3 su bardağı aşurelik buğday
1 bucuk su bardağı nohut
1 buçuk su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 paket kuş üzümü
6 adet kuru incir
1 su bardağı fındık
3 buçuk litre su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, sunuyu aldım)
portakal kabuğu rendesi ( 2 portakalı rendeliyorum)
Üzeri için;
fındık
ceviz
nar
badem
antep fıstığı
toz tarçın
kuru incir
kuru kayısı
Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.).
Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve 2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip 15dk kadar kaynatın.
Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.
Tek tek kaselere bölüştürün.
Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, antep fıstığı, badem, kuru incir, kuru kayısı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşure pişirirken toplamda 3 lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı kullandım ben. Siz az şekerli seviyorsanız, 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :s26